MHP’de, Koray Aydın’ın Genel Başkanlık için adaylığa soyunması partiyi karıştırdı. Bahçeli ve Aydın taraftarları sert eleştirilere başladı.

 

MHP’nin 4 Kasım’da yapılacak büyük kongresinde Trabzon milletvekili ve eski bakan Koray Aydın’ın Genel Başkanlık için adaylığa soyunması ülkücü camiayı karıştırdı. Gazeteport’un haberine göre, MHP’ye yakın olan ve Devlet Bahçeli’yi destekleyen Ortadoğu gazetesi ile Koray Aydın’ı destekleyen Yeniçağ Gazetesi de tartışmaların odağı oldu.

 

Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan, Koray Aydın’ın yurt gezilerine katılıp gözlemlerini aktarırken, ‘’ Denizli’de yakılan Anadolu hareketinin sevgi ateşinin nasıl büyüdüğüne İzmir’de  şahit olduk. Koray Aydın onur konuğu olarak geldiği iftar yemeğinde karşısındaki sevgi selini görünce şaşırmadı desek yalan olur’’ diye yazdı.

 

Ortadoğu Gazetesi yazarı Neval Kavcar ise bu yazı ve Yeniçağ’a yönelik sert eleştirilerde bulundu. ‘MHP Genel Başkanlığı ihale ile alınacak bir yer değildir’ diyen Kavcar, ‘Yeniçağ Gazetesi kayıtsız şartsız, MHP kongresine müdahil olmuş durumda. Direk olarak 'MHP'nin başına Koray Aydın gelmezse düzelmez' minvalinde diziyorlar. (…) Koray Aydın'ı Atatürk yerine koyan trajik satırları ile İstiklâl Savaşındaki mütareke basınla özdeşlemeye başladılar’ diye yazdı.

 

Kavcar ‘Koray Aydın'ı efsane haline dönüştüren bu zevat, bir boşluklarında Yüce divanın vardığı kararı okusun’ diyerek Aydın’ın Bayındırlık Bakanı olduğu dönemde ihale yolsuzlukları iddiasıyla yargılanıp beraat ettiği Yüce Divan’daki davayı da gündeme getirdi.