Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerinde de 7 Haziran’dakine benzer bir tablo çıkması halinde koalisyona katılabileceğinin sinyalini verdi. MHP’nin seçim beyannamesini açıkladığı toplantıda konuşan Bahçeli, “Böyle bir durum karşısında Milliyetçi Hareket Partisi, PKK uzantısı HDP dışındaki her partiyle, 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla, iktidar kurmaya ve iktidar olmaya vardır, bunu da şimdiden ilan etmektedir.” dedi.

Seçim Beyannamesi’ni Ankara’da Arena Spor Salonu’nda düzenlenen programda açıklayan Bahçeli, konuşmasında koalisyon ihtimaline de değindi. Bahçeli, ilk olarak “Eğer algı operasyonlarıyla, anket oyunlarıyla, ahlaki olmayan yöntemlerle 1 Kasım seçimlerinin üzerine ambargo koymaya çabalayanların arzuladıkları gibi bir sonuç alınırsa; yani genel olarak medyada servis edildiği üzere, 1 Kasım’ın aşağı yukarı 7 Haziran’ın tekrarı olması halinde, hiç kimse kaygılanmasın.” dedi.

'HDP DIŞINDAKİ HER PARTİYLE...'

Ardından da “Böyle bir durum karşısında Milliyetçi Hareket Partisi, PKK uzantısı HDP dışındaki her partiyle, 4 ilkesi saklı kalmak kaydıyla, iktidar kurmaya ve iktidar olmaya vardır, bunu da şimdiden ilan etmektedir.” diye ekledi.

Bahçeli, sözlerini “Türkiye’nin üst üste 1 Kasım’lar yaşamaması için biz sorumluluğa varız.1 Kasım seçim neticesinin kriz ve kaosa davetiye çıkarmaması için, 4 ilkemizi kabul eden HDP dışındaki her partiyle, diğer bir seçenek olarak, seçim beyannamelerimizi bir hükümet protokolü haline dönüştürmeye peşinen hazırız, bunu da muhataplarımıza bildiriyoruz.” şeklinde sürdürdü.