MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, "MHP Olağanüstü Büyük Kongresi 19 Haziran Pazar günü, inşallah kardeşçe, yan yana icra edilecek. Kongrenin hazırlık aşamalarına ilişkin kanun ve tüzükten kaynaklanan bütün şartlar yerine getirilmiştir" ifadelerini kullandı.

Erel bir soru üzerine genel merkez tarafından Genel Başkan Devlet Bahçeli ya da onun görevlendireceği birisinin açılış konuşması yapmaması halinde kongrenin geçersiz olacağına yönelik iddiaların doğru olmadığını söyledi.

"Bu kongrenin yetkili ve sorumlusu mahkeme kararına göre çağrı heyetidir. Sayın genel başkan ya da görevlendireceği birisi yoksa en basit usulüyle oylamaya geçilir. Hukuken de fiilen de bir engel yok."

AKŞENER: TÜZÜK KURULTAYI

MHP’nin genel başkan adaylarından Meral Akşener ise, kongrenin hukuka uygun olduğunu söyleyerek “Pazar günü yapılacak olan kurultay öncelikle tüzük kurultayıdır. Genel başkan seçiminin yapılmayacağı bir kurultaydır. 'Korsan kongre' iddiaları yanlış bilgilendirmeye dayalı” dedi.

Tüzük değiştikten sonra alınacak kongre kararı da kesin bir karardır.

“Çağrı heyeti mahkeme kararı ile atanmıştır. Aksini uygulamak isteyenler yargılanacaktır.

“Mahkeme kararları kişilerin kararlarından üstündür. 19 Haziran'da kongremizi icra edeceğiz.

“19 Haziran'daki tüzük kurultayı, meşru ve zorunludur, hukuka uygundur. Mahkemeye verdiğimiz dilekçedeki madde değişecek. Üst kurul delegelerimizin seçimli kurultay kararı alacak. Genel merkezin söylediği kongre konusu da şu an itibariyle farzı mahaldir."