Seçim hükümetini kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı'nın bugün açıkladığı Bakanlar Kurulu listesinde MHP kontenjanından yer alan Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş'in görevi kabul ettiği öğrenildi.

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'dan gelen teklifi yazıyla kabul ettiğini iletti. Tuğrul Türkeş, Başbakan Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Davutoğlu, bu görüşmede teklifi kabul ettiği ve anayasal bir talep olan bu yazıya bu şekilde cevap verdiği için kendisine teşekkür etti.
 
Gösterdiği devlet adamlığı sebebiyle de yine teşekkürlerini iletti. Kendisiyle de nasıl bir görevledirme yapılacağına ilişkin görüşme gerçekleştirmeleri bekleniyor.

DAVA UNUTULDU

MHP seçim hükümetinde yer almayacağını açıklamış, Genel Başkan Bahçeli, kendi milletvekillerine teklif edilecek bakanlıklar konusunda "bizde partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız vardır, dava ne alınır, ne satılır" diyerek olası bir 'kabul' durumunun "davaya ihanet" olarak algılanacağını ima etmişti.

MHP, meclis başkanlığı seçmlerinde Deniz Baykal'a oy vermeyerek AKP'nin meclis başkanlığını almasını sağlamıştı. Bu nedenle AKP'nin 7 Haziran seçim yenilgisinin etkisini üzerinden atmasını sağlamakla eleştiriliyordu.