Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Meral Akşener olağanüstü kurultay çağrısı yaptı.

MHP’de 1 Kasım sonrası yönetim tartışması yaşanmış, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin istifa etmemesi ve olağanüstü genel kurul taleplerine yanıt vermemesi ‘üstü kapalı’ eleştirilere neden olmuştu. Bu süreçte Sinan Oğan ve Koray Aydın genel başkanlığa adaylıklarını açıklamıştı.

Akşener’in düzenlediği basın toplantısından satırbaşları şöyle:

“Parti tüzüğümüzün bizlere tanıdığı demokratik bir hak olan olağanüstü kurultay talepleri medyada geniş bir şekilde yer aldı. Ancak genel başkan kurultayın 2018’de yapılacağını açıklayarak olağanüstü kurultay taleplerini reddetti.

“Olağanüstü kurultay talebimiz bir hesaplaşma ilanı değil, topyekun doğrulma ve iktidar seferberliğidir. Geçmişe takılıp geleceği kaybedemeyiz.

“İnanıyor ve biliyoruz ki iktidarın tek alternatifi MHP’dir. 3000 yıldır tarih sayfasında yer almaktadır. Hiçbir mensubumuz MHP’den daha büyük daha ve daha önemli değildir.

“Ne kaybedecek vaktimiz ne kıracak kalbimiz var. Biz kirli ve gizli senaryoların bozulması için kararlıyız. Girdiğimiz mücadeleye kazanmak ve kaybetmek üzerinden bakmayız.

“Bugün MHP’nin içine düştüğü durumu Türkiye’nin içine düştüğü durumdan ayrı düşünülemez.

“Tek tek isimlerin önemi yoktur, tek tek o ırmağa akan isimlerin önemi vardır.

“Kadın ve gençlerimizin aktif ve etkin olarak partimizde yer alması sağlanacak. Nefret dili parti içi ve siyasetten uzak tutulacaktır, sevgi dili tesis edilecektir.

“Bu millet artık her şey bitti denilen anlarda hiçbir şeyin bitmeyeceğini defalarca kanıtlamıştır.”