Isparta merkez Sav Belde Belediye Başkanlığı’nı Ak Parti adayı Mustafa Uysal’ın 3 oy farkla kazanması üzerine MHP’li aday Mustafa Avşar İl ve Merkez İlçe Seçim kurullarına itiraz etti. Oyların yeninden sayılması üzerine MHP’li aday Mustafa Avşar 4 oy farkıyla belediye başkanı seçildi.

Sav Beldesi’nde 30 Mart yerel seçimlerinde mevcut Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Şahin, 1129 oy alarak yeniden belediye başkanı seçildi.

2 bin 654 seçmenin bulunduğu Sav Beldesi’nde 1126 oy alan MHP’li aday Mustafa Avşar, seçimi 3 oyla kaybetmesi üzerine bugün İl ve Merkez Seçim kurullarına itiraz etti.

Seçim kurulunun itirazı kabul etmesiyle oylar yeniden sayıldı. Sayım sonunda Mevcut Belediye Başkanı Ak Parti’li Mustafa Şahin’e 1125 oy çıkarken, MHP’li aday Mustafa Avşar’a ise 1129 oy çıktı. Bu sonuçla 4 oy fazla alan MHP adayı Mustafa Avşar, Sav Beldesi’nin yeni belediye başkanı oldu.

USULSÜZLÜK İDDİASI

Mustafa Avşar, "Seçimi 4 oy farkla ben kazandım. Ben bu seçimleri rahatlıkla ve farkla kazanacaktım. Ancak maalesef beldemizde ikamet etmeyen kişiler, aylar öncesinde buradaki boş evlerde oturuyorlarmış gibi gösterildi. Hatta bir evde 3 – 4 kişi ikamet ediyor gösterildi. Böylece, AKP haksız yere en az 200 oy aldı. Seçimi bu usulsüz yolla 3 oy farkla kazandı. Biz de bu haksızlığa itiraz ettik. Sonunda hak yerini buldu ve ben 4 oyla seçimi kazandım" dedi.