Fethiye’de HDP’ye yönelik protestolarla ilgili konuşan MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, “Burada hukuk suçu işlenmiştir. Ne olursa olsun, beğenirsin, beğenmezsin. Fakat tabelanın indirilmesi beni çok üzdü. Hadi indirdin ama yere atamazsın” diyerek herkese sağduyu çağrısında bulundu.

MHP’Lİ SALDIRGANLARA PARTİDEN KESİN İHRAÇ

Odatv'den Murat Söktü'nün haberine göre Fethiye’de yaşanan olaylar gündemdeki yerini korurken Milliyetçi Hareket Partisi’nden HDP binasına yönelik saldırı ve parti tabelasının indirilmesiyle ilgili tarihi açıklama geldi. MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, “Yaşanan olaylar MHP olarak bizi ziyadesiyle üzmüştür. Biz camiamızı her şeyden önce bu olaydan uzak tutmak, kesinlikle bu olayın aktörü olmaması konusunda çok ciddi gayret sarf ettik. Önlemeye çalışan taraf olduk. Bizim MHP olarak ‘bu olaylara karışmayın’ talimatımıza uymayan bazı kişilerin de orada olduğunun tespitini yaptık. Bununla ilgili de seçimlerden sonra, olaya karıştığını tespit ettiğimiz kişiler genel merkez tarafından kesin ihraç edilecek” diye konuştu.

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti.” diyen MHP’li Başkan, “Hukuk devletinde bireylerin kendi hak ve hürriyetleri vardır. Toplumsal tepkilerini koyabilirler. Ama bunu, orantısız güç kullanma veya insanları incitme lüksü hiç bir zaman olmamalıdır. Ben öyle sanıyorum emniyet kuvvetleri çalışmasını çok iyi yaparak bu işin provakatör elebaşını tespit edeceklerdir.” dedi.

O PARTİLİLER İHRAÇ EDİLECEK

MHP Genel Merkezi’nin olayları yakından takip ettiğini dile getiren Çay sözlerine şu şekilde devam etti. “Olayların büyümeye başlamasıyla birlikte, MHP olarak önlemlerini aldıklarını ve gece boyunca alanda olan kişilerin tespitini yaptıklarını, bu kişileri emniyet yetkililerine bildirdiklerini belirten Cengiz Çay “Bizim MHP olarak ‘bu olaylara karışmayın’ talimatımıza uymayan bazı kişilerin de orada olduğunun tespitini yaptık. Bununla ilgili de seçimlerden sonra, genel merkez tarafından kesin ihraç edilecekler” diyerek MHP’nin tavrını açıkça ortaya koydu.

"1993'DE ACI TECRÜBE YAŞANDI"

1993 yılında yaşanan olayları hatırlatan MHP İlçe Başkanı Cengiz Çay, “Bu bölge bu acı tecrübeyi çok derin yaşadı. Bu acı tecrübeyi yaşayanlardan biri de benim. O zaman da çok zorlandık. Ülkücüler yoktu işin içinde. Fakat, yine fatura bize kesildi. Biz alandan mümkün olduğunca ne tür gruplar olursa olsun uzaklaştırmaya çalıştık. Alanda, ülkü ocaklı insan yoktu. Bunu herkes gördü. Sanıyorum madde bağımlılarından oluşan bir grup vardı. O madde bağımlıları nasıl bir araya geldi. Bence ilk önce bunun araştırılması gerek. Biz alanı geriden takip ettiğimiz halde, ‘Allah’ım bu insanlar nerden çıkmış’ dedik” diye konuştu.

“O TABELAYI İNDİRMEYE HAKLARI YOK”

HDP’nin tabelasının indirilmesini de tepki gösteren MHP’li Başkan “Fethiye’deki bütün parti temsilcileriyle görüştüm. Ama çok özür dilerim, bir tanesi bile görevini yapmadı. Mevcut iktidar partisi beni ziyadesiyle üzdü. Ben olayları onlarla paylaşmak istiyorum. Adamların dünyadan haberi yok. Yani Fethiye’de bir olay oluyor. Kimsenin haberi yok. Saat 18.00′da olay patlak veriyor. Kimse üzerine alınmıyor. Ben ‘göreve çağırıyorum siz bilirsiniz’ diyorum. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı’nı arıyorum. Oyun değil bu. Oyun olsa oynayalım. Oyun 90 dakika olsun oynayalım. Bu 90 dakikalık bir oyun değil. 9 günde sürebilirdi, 90 günde sürebilirdi. Çok mazlum insanlar zarar gördü. Ben buraya gelen Muğla Valisi ve Muğla Emniyet Müdürü’ne söyledim. Hiç kimsenin, hele bir belediye başkanının o tabelayı indirme yetkisi yoktu. Hukuk suçu işlendi. Ne olursa olsun. Beğenirsin, beğenmezsin. Fakat tabelanın indirilmesi beni çok üzdü. Hadi indirdin atamazsın” diyerek herkesi sağduyulu olmaya davet etti.