MHP'nin 10'uncu Olağan Kurultayı'nda, Devlet Bahçeli, en yakın rakibinin yaklaşık 300 oy önünde yeniden genel başkanlığa seçildi.

1241 delegeden 1214'ünün oyunun geçerli sayıldığı seçimde, ilk turda gereken salt çoğunluğu geçen (725 oy) Bahçeli, altıncı kez aday olduğu genel başkanlık koltuğuna yeniden oturdu.

Burada altı çizilmesi gereken nokta, delege sayısının 5’te 1’inden fazla oy alan Koray Aydın’ın (441 oy), Olağanüstü Kurultay çağrısı yapma hakkını kazanması oldu. Diğer aday Müsavat Dervişoğlu ise 48 oyda kaldı.

Alparslan Türkeş'in ölümü ardından ilk kez 1997 yılında genel başkanlığa seçilen Bahçeli, 2000, 2003, 2006 ve 2009 yıllarındaki kongrelerde de genel başkanlık koltuğunu korumuştu.

7 BAŞKAN ADAY ADAYI

Kongrede 11 adayın yarışması bekleniyordu ancak 4 aday Devlet Bahçeli lehine adaylıktan çekildi. MHP'nin ilk kadın genel başkan adayı olması beklenen Nurhan Karakan da aday olmadı.

Aday olmak için gereken 40 delege sınırını geçen 3 aday başkanlık için yarışa girdi. Devlet Bahçeli 401, Trabzon milletvekili Koray Aydın 72 ve eski MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu 43 delegenin imzasıyla aday gösterildiler.

Kurultay'ın sloganı ise, "Türk milleti, sensiz asla" olarak belirlendi.

'POSTERİMİ ASMAYIN'

"Ben de herkes gibi adayım" diyen Bahçeli, posterlerinin asılmaması talimatı verdi.

Kırmızı beyaz bayraklarla süslenen salonda platformun üstünde büyük Türk bayrağı, iki yanında da Atatürk ve Alparslan Türkeş fotoğrafları ve hemen altında da iki led ekran yer aldı.

Salonda ''Devletsiz millet olmaz, milletsiz devlet olmaz'', ''İlkesi olmayanın ülkesi olmaz, ülküsü olmayanın ilkesi olmaz'', ''Biz büyük Türk milletiyiz'' ve ''1000 yıldır kardeşiz biz'' şeklinde pankartlar asıldı.

MYK LİSTESİNDE DEĞİŞİKLİK

MHP yönetiminde büyük değişim kapıda. MHP Lideri Bahçeli, mevcut MYK üyelerinin yarısından fazlasını, kurultaya sunduğu 125 kişilik çarşaf listeye bile almadı.

Mevcut MYK'da bulunan toplam 75 kişiden 37'si Bahçeli'nin yeni 'çarşaf listesinde' kendisine yer bulamadı.

Bahçeli'nin listesinde yer almayan isimler arasında savunma eski Bakanlarından Sabahattin Çakmakoğlu, MHP'nin güçlü isimlerinden Hamit Homriş, geçen yerel seçimlerde MHP adınıa Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Mansur Yavaş dikkat çekti.