MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, İstanbul Bağcılar'da İYİ Parti seçim standına yönelik bıçaklı saldırı ve yaralamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Yalçın, saldırının provokasyon olduğunu savundu.

Yalçın, "İstanbul'da meydana gelen saldırı düpedüz provokasyondur. Bunu fırsat bilenler MHP ve Ülkücü camiayı suçlamaya çalışmışlardır. Bu bir tezgahtır. İpi göğüsleyemeyeceklerini anlayanlar daha başından çamur atmaya başlamıştır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Bağcılar'da İYİ Parti seçim standına saldırı yapılmış, saldırı İyi Parti İlçe Başkanı Gökhan Yiğit'in standa gelmesiyle başlamış, silah ve bıçak kullanılmıştı.

Saldırının İyi Parti standının karşısında yer alan MHP standında toplanan 100 kişilik grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan saldırı sonrası yaptığı açıklamada “Bağcılar'da İYİ Parti standına yapılan bıçaklı saldırıda yaralı kardeşlerimiz var. Bunu reva görenlere sormak istiyorum; ülkenin bekası dediğiniz bu mudur? Bu kaosa, bu gerginliğe, bu vandallığa son vermek için İYİ Parti iktidar olacak” demişti.

Polis ekipleri, kavgaya karıştıkları iddia edilen 8 kişiyi gözaltına aldı. 4'ü bıçakla, 4'ü darp sonucu 8 kişi olayda yaralanmıştı.