MHP'den ihraç edilen Antep Bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, "15 Temmuz sonrasında açık hedef haline gelen Türk ordusunun bir parti ordusuna dönüştürülmeye çalışıldığını görüyoruz" dedi.

Özdağ, "AKP, devletin temel taşıyıcı kurumlarının sarsılmasına neden olacak ölçüde devlete zarar vermiştir ve zarar vermeye devam etmektedir" dedi. 

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında konuşan Özdağ,  AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK), bilinçli ve sistemli bir politikayla zarar verdiğini öne sürdü.

Özdağ, "AKP önce 'FETÖ' ile iş birliği yaparak 'askeri vesayeti kaldırma' yalanıyla Türk ordusuna karşı Ergenekon ve Balyoz gibi operasyonlarla ağır darbeler indirmiştir. Subaylık yeminine sadık olan Türk subayları, 'FETÖ'ye boyun eğmeyen Türk subayları TSK'dan tasfiye edilmiş ve 'FETÖ'cü subayların, generallerin, amirallerin önü açılmıştır" ifadesini kullandı.

'TSK EN BÜYÜK KRİZ DÖNEMİNDEN GEÇİYOR'

Ordunun kurumsal yapısının dağıtıldığını, emir komuta birliğinin ortadan kaldırıldığını ve TSK'nın Eskişehir-Kütahya Muharebeleri'nden bu yana en büyük kriz döneminden geçtiğini iddia eden Özdağ, şöyle devam etti:

"15 Temmuz sonrasında açık hedef haline gelen Türk ordusunun bir parti ordusuna dönüştürülmeye çalışıldığını görüyoruz. Bunun ilk hamlesi, Tarım Bakanlığı Personel Genel Müdürü Nizamettin Ekinci'nin Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne Eylül 2016'da atanması oldu. Ekinci, 2007 ve 2011'de AKP'nin Diyarbakır aday adayı. Milletvekilliği aday adaylığı sırasında yeşil, sarı, kırmızı renkle Türkçe, Kürtçe, Zazaca seçim propagandası broşürü bastırdığı basında çıktı. Göreve geldiği günden bu yana asker personeli aşağılayan ve zora sokan tarzıyla da ısrar ediyor. Ekinci döneminde Tarım Bakanlığı'nda FETÖ'cü örgütlenme çok etkili oldu."

'KILIÇDAROĞLU KEŞKE 16 NİSAN'DA YSK'YA YÜRÜSEYDİ'

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "adalet yürüyüşüne" katkı verip vermeyeceklerine ilişkin soru üzerine Özdağ, Türkiye'de adaletsizliğin olduğunu bildiklerini ifade etti. Özdağ, "Ben, adaletsizliğin hakim sürdüğü ortamda, CHP Genel Başkanı tarafından başlatılan bu yürüyüşe ilk günden destek verdim ama keşke 'Sayın Kılıçdaroğlu, Ankara'dan İstanbul'a yürüyeceğine 16 Nisan akşamı CHP Genel Merkezi'nden Yüksek Seçim Kurulu'nun önüne yürüseydi' diye de ekledim. Hala aynı noktadayım" diye konuştu. 

'YENİ PARTİ HAZIRLIĞI' YANITI

Bir gazetecinin, "Parti kurma hazırlığı içerisinde olduğunuz yönünde haberler var. Bir değerlendirmeniz var mı?" sorusuna Özdağ, "Bu konuyla ilgili basına açıklama yaptım. Tabii ki belirli istişareler yoğun bir şekilde sürüyor ve sürmeye devam edecek" yanıtını verdi.