Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, gündemde olan idam cezasıyla ilgili olası bir teklifi değerlendireceklerini söyledi. 

Erkan Akçay, "İdam cezası teklifi TBMM'ye gelirse MHP, aziz milletimizde oluşan bu temayülü değerlendirecektir ve karşılıksız bırakmayacaktır." dedi.

Akçay ayrıca MHP'nin bugüne kadar idam cezasının kaldırılmasına karşı çıkan tek parti olduğunu hatırlattı.

Avrupa Birliği Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'yi, idam cezasını yeniden uygulamaya koyması halinde AB'ye üye olamayacağı yolunda uyardı.

İngiliz Reuters haber ajansına konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ise darbe girişiminde rol alanlar için geri getirilmesi tartışılan idam cezası ile ilgili herhangi bir düzenlemeye destek vermeyeceklerini söyledi. 

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün, İstanbul Kısıklı’daki evinin önünde “İdam isteriz” sloganları ve tekbir sesleri eşliğinde halka hitap etmiş, “İdam isteriz” sloganlarına ise “Sizin bu talebinizi biz yok sayamayız” karşılığını vermişti.

Erdoğan, “Bu koErkan Akçaynuyu öyle zannediyorum ki, hükümetimiz ana muhalefetiyle görüşmek suretiyle mutlaka bir karara varılacaktır” demişti.