MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, MHP’nin ‘hayır’cı vekilleri ve başkanlığı öngören anayasa değişikliği referandumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karakaya, "MHP sahada 'Evet' kampanyasını yürütecek. Öncelikle kendi teşkilatlarından başlayacak ve süreç içinde vatandaşa, kamuoyuna açılarak çalışmalarını devam ettirecek. Sloganımız belli oldu: Bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez" dedi.

Konya Dedeman Otel'de, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleri, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla yapılan toplantı devam ediyor. Toplantıya MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural da katıldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, toplantıya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda süreçle ilgili değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

Karakaya, partisinin yeni anayasa teklifinin referanduma götürülmesinde katkı verdiğini anımsatarak, şöyle konuştu:

"MHP sahada 'Evet' kampanyasını yürütecek. Öncelikle kendi teşkilatlarından başlayacak ve süreç içinde vatandaşa, kamuoyuna açılarak çalışmalarını devam ettirecek. Sloganımız belli oldu: 'Bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez'. Vatan, millet, bayrak ve Türklüğün bekası için 'Evet' diyoruz. Bu söylemle vatandaşın karşısına çıktığımızda bunu daha anlaşılır hale getirerek teşkilatlarımızla çalışma yapacağız. Eğiticilerin eğitimini yapacağız. Teşkilatlarımız sahaya inecek."

Gazetecilerin referandumda 'Hayır' oyu vereceklerini açıklayan MHP'li milletvekillerine ilişkin sorusu üzerine Karakaya, "MHP'nin bazı milletvekillerinin, tamamen parti disiplini dışında hareket ederek başka partilerle bir araya gelmesi, hatta arayış içine girmesi ve ayrı bir baş çekip kampanya yürütmesinin, siyasetle, partiyle, kurumsal yapıyla ve disiplinle bağdaşacak bir tarafı yok. Bunun affedilecek bir tarafı da yok. Gerekli disiplin işlemleri yapılacak diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

MHP'nin vatan ve millet için 'Evet' diyeceğini savunan Karakaya, şunları kaydetti:

"Bir partiye veya bir şahsa destek verme gibi algılama ve algılatma çalışmaları an itibarıyla etkisini yitirdi. Gerçekten, Türkiye zor durumda. 'Siz eskiden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hep karşı duruyordunuz, niye destek veriyorsunuz?' Bu soru çok yanlış. Biz kimseye destek vermiyoruz. Bu şekilde yorumlayanın kendi takdiridir ama MHP olarak Türkiye'nin içinde bulunduğu şartları dikkate alarak, özellikle 15 Temmuz'dan sonrası içine savrulduğu yeri ve terör örgütleriyle ciddi mücadelenin yapıldığı ortamda, Cumhurbaşkanı'nın her gün Anayasa'yı çiğnediği görünümü, hükümet sistemindeki çarpıklıktan dolayı bunu kaldırmanın derdindeyiz. Referandumda 'Evet' çıkacağından eminim."