Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 6. Olağanüstü Büyük Kongresi yapıldı.

Salt çoğunluğun bulunduğu, imza atan delege sayısının kurultayın toplanması için yeterli sayıya ulaştığı belirtiliyor.

Kongrenin toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti'nin görevi sona erecek.

Olağanüstü kongrede, parti tüzüğünün 63. maddesindeki "olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz" ibaresi değiştirilerek seçim yapılabilmesinin önü açılacak.

Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak.

Salonda genel başkanlığa adaylığını açıklayan  Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sait Gönen, protokolde yan yana oturdu. Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de protokolde yerini aldı.

AKŞENER'E KAŞRI "GÜÇ BİRLİĞİ" HAREKETİ

Kongreye saatlar kala Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sinan Oğan, diğer genel başkan adayı Meral Akşener’e karşı "Güç Birliği" hareketi oluşturdu. Gerekçe ise Akşener’in tek başına hareket etmesi.

Kongre salonunda Meral Akşener'i destekleyenler bir tarafta, "Güç Birliği" hareketine katılan adayları destekleyenler ise ayrı bir tarafta oturdu.

BAHÇELİ "YOK HÜKMÜNDE" DEMİŞTİ

MHP lideri Bahçeli, tüzük kurultayının yok hükmünde olduğunu söylemiş, yerine de itiraz etmişti. Bahçeli, "Arkadaşlarımız 19 Haziran’da yasal olmayan bir kurultaya davet edildi. Ankara’nın dışında, ayrı yargı çevresi olan Akyurt ilçesinde parti kongresi yapmak yasal bir işlem değildir" demişti. Devlet Bahçeli kongreyi Parti Genel Merkezi'nde izleyecek.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

MHP kurultayında tüzüğün 13 maddesinin tamamında değişiklik onaylandı. Gözler 10 Temmuz'daki kongreye çevrildi.