MHP Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir Anayasa Komisyonu'ndaki 'başkanlık sistemi' görüşmelerine 'yanlış yöntem' tepkisi gösterdi.

MHP’de Anayasa Komisyonu’nda görüşülen Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yeni bir itiraz geldi. Bursa Milletvekili Kadir Koçdemir, Twitter’dan yaptığı açıklamalarda komisyondaki ‘yöntem’e ilişkin ‘yanlış’ ifadesini kullandı.

Koçdemir şunları yazdı: “Bugünkü sıkıntıların sebebi-mimarı ehil ve emin olmayan, halka-realiteye uzak kadrolardır. Bunların çözüm bulma ve uygulama imkanı yoktur. Daha maddelerine geçilmeden, gelen değişiklik haberleri anayasa teklifi metninin ne kadar sağlam olduğu hakkında bir fikir vermektedir. ‘Kem alat ile kemalât’, yani ‘kötü aletlerle mükemmellik’ olmazmış. Yanlış yöntemle güzel ve doğru bir sonuç elde edilmesi de mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Yeniçağ gazetesinde yer alan konuyla ilgili haberde ise Koçdemir’in TBMM’de yapılacak oylamada ‘hayır’ oyu vereceği iddia edildi.

MHP’de daha önce partiden ihraç edilen Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ ile Isparta Milletvekili Nuri Okutan, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ve Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, başkanlık sistemiyle ilgili ‘hayır’ oyu kullanacaklarını açıklamıştı.