ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde 18 kişilik MHP ilçe yönetimi ve 150 delege partilerinden istifa ederek, BDP’ye geçti. MHP ilçe teşkilatının BDP’ye geçişi gece havai fişek gösterisi ve konserle kutlandı. Konser sonrası ise Cizre savaş alanına döndü.

MHP Cizre İlçe Başkanı Ramazan Mungan, 18 kişilik yönetimi ve 150 delegesiyle birlikte partisinden istifa ederek BDP’ye katıldıklarını duyurdu. Mungan’ın yönetimi ve delegeleriyle birlikte BDP’ye geçmesi üzerine Cizre’de MHP teşkilatı da kapanmış oldu.

MHP ilçe teşkilatının katılımının BDP’ye güç kattığını belirten BDP Cizre İlçe Başkanı Esat Malkoç, yeni partilileri kutlayarak şöyle dedi:

"Yedi yıldan bu yana ilçede MHP ilçe Başkanlığını yürüten Ramazan Mungan’ın, Emek Demokrasi ve Özgürlük Bloğu’na katılmak için vermiş olduğu karar biz BDP yönetimini sevindirmiş ve büyük bir mutluluk yaşatmıştır. Bugünleri çok uzun zaman önceden hayal ediyorduk ve hayalimizin gerçekleştiği bu anlamlı günde çok sevinçli olduğumu ifade etmek istiyorum."

’KÜRT HALKININ YANINDA OLMAK İÇİN’

Kürt halkının haklı mücadelesinin yanında yer almak istedikleri için MHP’den istifa ettiklerini belirten Ramazan Mungan ise, "Ben bundan sonra Kürt halkının partisi olan BDP’ye resmi olarak geçiyorum. Tüm yönetici ve delege arkadaşlarımla birlikte artık, halkımızın hizmetinde olacağız. BDP’ye katıldığım için başım dik ve çok mutluyum" diye konuştu.

AK Parti, CHP ve MHP’deki tüm Kürtler’in istifa edip BDP’ye katılmaları çağrısı yapan Mungan, "Böyle olursa Kürt halkı ilerleyecek ve bütün haklarını elde edecektir. Kürt halkı olarak birlik ve beraberlik sağladığımız zaman mücadelemizi sürdürebiliriz. Birlik ve beraberlikten güç doğuyor. Bizler birlikte olduğumuz zaman güzel ve güçlü görünürüz" dedi.

Dün akşam Kırmızı Medrese arkasında düzenlenen Demokratik Özerklik şöleninde eski MHP’li yeni BDP’li Ramazan Mungan’a rozetini BDP PM üyesi Hasan Özgüneş taktı. Mungan, burada halkı selamladı.

ŞÖLEN SONRASI OLAYLAR

MHP ilçe teşkilatının BDP’ye geçişi, dün akşam havai fişek gösterisi ile kutlandı. Düzenlenen konser sonrası ortalık savaş alanına döndü. Konser sonunda alandan ayrılmak üzere yola koyulan kalabalığa, bilinmeyen bir nedenle polis gaz bombaları ile müdahale etti. Polisin ani müdahalesi sonrasında alan bir anda boşaldı.

Öte yandan konserden dönen bir gurup ile farklı bir gurup arasında Orhan Doğan Caddesi üzerinde tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine, AK Parti ilçe binası önünde nöbet tutan çevik kuvvet polisleri kalabalığa gaz bombaları ile müdahale etti.

Milliyet