TBMM başkanlık seçimi dördüncü turda sonuçlandı. HDP'nin CHP'li Deniz Baykal'ı destekleyeceğini tahmin ettiği için geçersiz oy kullanan MHP'nin bu kararı AKP'li İsmet Yılmaz'ı oy çokluğuyla Meclis Başkanı yaptı.

VURAL, 'SIVIŞMA BAKANI' DEMİŞTİ

HDP ve CHP, MHP'nin Meclis Başkanlığı'nı AKP'ye 'altın tepside sunmasını' eleştirirken, MHP'li Oktay Vural, bundan 5 ay önce, bugün kendi partisinin desteğiyle Meclis Başkanı seçilen Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la ilgili olarak "Milli Sıvışma Bakanı" demişti.

2015'in Şubat ayında, Süleyman Şah Türbesi Operasyonu (Şah Fırat Operasyonu) nedeniyle İsmet Yılmaz'ı eleştiren MHP'li Vural, "Vatan toprağını İŞID'e terk edip kaçtınız, gelip bir de burada savunuyorsunuz," demiş ve Yılmaz'ı "Milli Sıvışma Bakanı" olarak tanımlamıştı.

Vural, İsmet Yılmaz'ı eleştirdiği konuşmasında, YPG'nin yardımı ile yapılan operasyonla ilgili olarak da, "HDP milletvekilleri bölgedeki Kürt Kantonlarının desteği PYD ve YPG ile operasyonun yapıldığını söyledi. Siz hala başarı olarak bunu lanse etmeye çalışıyorsunuz. Sıvışma Bakanı da orada çıktı bunu savundu. Vatan toprağını İŞID’e terk edip, kaçtınız. Gelip bir de burada savunuyorsunuz," ifadelerini kullanmıştı.

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Bugün yapılan Meclis Başkanlığı seçiminin son turunda CHP’li Deniz Baykal 182, AKP’li İsmet Yılmaz ise 258 oy aldı. Son turda 29 boş oy kullanıldı, 78 oy da geçersiz sayıldı.

Böylece CHP’li ve HDP’li vekillerin desteklediği Baykal’ın oyu, Meclis’te çoğunluğu elinde bulunduran AKP’nin oylarını geçmeye yetmedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, HDP’nin oy vereceğini tahmin ettiği Deniz Baykal’ı desteklemeyeceklerini ve boş oy atacaklarını söylemişti. (Demokrat Haber)