Yerel seçimlerde MHP ile AKP’nin ‘protokol esasına dayalı bir ittifak’ yapacağı konuşulurken MHP’nin üç büyük ilde AKP adaylarını destekleyeceği iddia ediliyor.

AKP'nin önemli illeri almak için bakanları da aday yapacağı da iddialar arasında.

MHP’nin yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir’de AKP’yi destekleyeceği iddia ediliyor. Ayrıca, AKP ve MHP arasında bir ilde hangi partinin oyu daha yüksekse, diğer partinin “oy oranı yüksek olan partiyi desteklemesi” planlanıyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, geçen hafta cuma günü AKP’ye “Cumhur İttifakı’nın yerelde de devam etmesine” yönelik çağrısına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan da yeşil ışık gelmişti.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu'nun haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Mart 2019’da yapılacak seçimlerde izlenecek yol haritası için önümüzdeki hafta bir araya gelmesi bekleniyor. İki liderin görüşmesinin ardından da AKP ve MHP arasında yerel seçimlere ilişkin çalışmaların başlayacağı ifade ediliyor. İki parti arasındaki çalışmaların da AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz tarafından yürütüleceği ifade ediliyor.

Üç büyük il için MHP’nin “AKP’nin büyükşehir belediye başkan adayına destek vereceği” belirtiliyor.

'PROTOKOL ESASINA DAYALI İTTİFAK'

Edinilen bilgiye göre iki parti arasında ‘protokol esasına dayalı’ bir ittifak düşünülüyor. Bir ilde hangi partinin oyu daha yüksekse, diğer partinin “oy oranı yüksek olan partiyi desteklemesi” planlanıyor.

BÜYÜK İLLER İÇİN ADAYLAR  BAKAN DA OLABİLİR

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın kulislere dayandırdığı haberine göre de; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başta İstanbul olmak üzere Ankara, Antalya, İzmir gibi büyük illeri kazanmayı çok önemsediği, bu illerin kılpayı kaybedilme olasılığına karşın, MHP ile ortak hareketi düşünebileceği belirtiliyor.

AKP'de, özellikle büyük iller için mevcut bakan, milletvekili, hatta Meclis Başkanı'nın bile adı dillendiriliyor. Bazı eski bakan ve eski milletvekilleri de kendi seçim bölgelerinde belediye başkan adayı olarak konuşuluyor. Bu kişilerin isimlerinin de kamuoyu yoklamalarında ve seçmen analizlerinde halka sorulacağı, ilgi görmesi durumunda da aday yapılacakları belirtiliyor.

Cumhuriyet’ten Erdem Gül Ankara için Süleyman Soylu’nun isminin geçtiğini iddia etmişti.