Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Batılı ülkeler bize hesap soruyor ama PKK'ya sen bir terör örgütüsün, silahı bırak diyeni görmedim" ded. 

Çavuşoğlu açıklaması şöyle:  

"Mahkemeye kim çağırılırsa gitmek durumundadır. Tüm ülkelerde böyledir, aksi halde tutuklanır. Bugün telefonda görüştüğüm muhataplarıma da söyledim. Sayın Cumhurbaşkanımız 'terörü bitirmek için her riski alacağım' dedi. PKK silah bıraktı mı? Hayır. Teröre destek verirseniz yargı sizden hesap sorar. Batılı ülkeler bize hesap soruyor ama PKK'ya sen bir terör örgütüsün, silahı bırak diyeni görmedim.

"AVRUPA PARA TOPLUYOR"

HDP'ye de 'sen bir siyasi partisin, terörle ilişkiyi bırak diyeni' görmedim. Avrupa'da düğünlerde bile PKK'ya para toplanıyor. Düğünlerde gelinle damadın yanında para toplanıyor. Terörist başının posterleriyle propaganda yapıyorlar. Avrupa Parlamentosu'nun içinde sergiler açıyorlar.

Herkes gidecek yargının önünde ifadesini verecek, yargının kararına da saygı duyacak. Maalesef bu noktaya bunlar getirdi. Keşke gitselerdi, ifadelerini verselerdi, yargının kararına saygı duysalardı.

Belediyeler teröre destek veriyor, iş makineleri hendek kazmak için kullanılıyor. Devlet buna sessiz mi kalacak. Devletin görevi kamu düzenini sağlamaktır. Bizim de devlet olarak yapmaya çalıştığımız bu. İnşallah bundan ders alırlar. Meclis'teyiz diyorlar, Meclis'te kanunlar nasıl yapılır biliyorlar."