AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Anayasa'nın son vesayet kalesi olduğunu, onu da paramparça edeceklerini öne sürdü.

Zaman gazetesinde yayımlanan habere göre; Denizli Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından Denizli'de düzenlenen 'Başkanlık Sistemi ve Yeni Anayasa' konulu konferans'ta konuşan Metiner, Tayyip Erdoğan'ın AKP'nin her şeyi olduğunu söylerken, şunları dile getirdi:

"Recep Tayyip Erdoğan bu hükümetin sahibidir. Recep Tayyip Erdoğan siyasi hareketimizin lideridir. Ama anayasa öyle demiyormuş. Sevsinler sizin anayasanızı ya. Anayasanızı ne zamandan beri referans göstermeye başladınız ya. 'Vesayetin son kalesi' dedi Tülay kardeşim. Anayasa vesayetin son kalesidir. Onu da paramparça edeceğiz merak etmeyin. 12 Eylül faşist anayasasını paramparça etmezsek namert olalım."

DAHA ÖNCE DE "BİATSA BİAT, İTAATSA İTAAT" DEMİŞTİ

Metiner daha önceki bir konuşmasında da Tayyip Erdoğan’ın ölümüne arkasında olduklarını anlatırken, "Biatsa biat, itaatsa itaat, ölümüne arkasında duruyoruz. Evet biz biatcıyız. Biz sadakatle ideallerimizin önderi olan kişinin izinden gitme noktasında evet biat özleriyiz" demişti.