AKP milletvekili Mehmet Metiner, bugünkü Star gazetesinde yayınlanan “Bu seçimin galibi kim?” başlıklı yazısında, 6 milyondan fazla oy olan HDP’nin oylarının, kahir ekseriyetle ‘haram’ olduğunu savundu.

HDP'nin görünürde kazandığını, fakat gerçekte HDP’nin oylarının kahir ekseriyeti silah zoruyla elde edilmiş haram oylar olduğunu iddia eden Metiner, "HDP’ye bölgede ve metropollerde verilen Kürt oylarının kahir ekseriyeti rızaya dayalı değildir.” dedi.

Mehmet Metiner'in Star gazetesindeki yazısındaki ilgili bölüm şöyle:  

‘’HDP kazandı mı?

Görünürde evet. Ama gerçekte HDP’nin oylarının kahir ekseriyeti silah zoruyla elde edilmiş haram oylardır. HDP’nin Kandil’in silahları ve tehditleri üzerinden elde ettiği bu görünür başarı, son tahlilde siyaseten güçsüzlüğünün ifadesidir. Bir parti düşünün ki Kandil’in silahları olmadan ayakta duramıyor, Erdoğanfobik/AK Parti düşmanı ödünç/emanet oylarla ayakta duruyor. Nişantaşı/Cihangir hattındaki o ulusalcı-statükocu-çözüm süreci karşıtı beyaz Türklerin oylarıyla... HDP’ye bölgede ve metropollerde verilen Kürt oylarının kahir ekseriyeti rızaya dayalı değildir.

HDP için bu başarı siyaseten helal değildir. Silahların belirleyici olduğu bu seçim şaibeli bir seçimdir. HDP’nin Kürtlerden aldığı oyların büyük çoğunluğu da helal değildir. Diyarbakır mitinginde patlatılan bombaların HDP’ye nasıl oy akışını sağladığını düşünürsek hangi kirli ellerin devrede olduğunu da anlamış oluruz. HDP’ye verilen Kürt oyların tamamının silah/korku temelli olduğunu elbette söylemiyorum, ama silah/korku faktörünün belirleyici olduğunu görmeyenlerin de iyi niyetinden kuşku duyarım. O birileri PKK/HDP canibinin ne bölgedeki, ne de batı şehirlerindeki zorbalığını gördüler. Dahası ve en fenası, o silahlı zorbalığa meşruiyet atfettiler. Bu yüzdendir ki HDP’li bir vekil çıkıp bu zorba anlayışı “Bu memleketten defolup gideceksiniz” sözleriyle açığa vurmaktan kaçınmadı.

“Defolup gideceksiniz!” dedikleri PKK/HDP karşıtı Kürtler... “Erdoğan/AK Parti gitsin de ne olursa olsun!” diyenler, umarım HDP’nin bölgeyi Kobani’ye dönüştürme stratejisini görmezlikten gelerek ülkeye nasıl kötülük ettiklerini anladıklarında iş işten geçmemiş olur.’’