Soner Aydın / Demokrat Haber

Mersin HDK ve DTK’nin düzenlemiş olduğu Newroz Bayramı Mersin'de on binlerin katılımı ile coşku içinde kutlanıyor.

Tırmıl Miting Alanı’nda gerçekleştirilen kutlamaya yurttaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren gelmeye başladı. Giyilen yöresel kıyafetler alanda renkli görüntülere sahne oldu. 



Alana "Kawa'ın yaktığı ateş Ortadoğu'yu aydınlatıyor, umudu büyütüyor", "Amara'dan Fis'e Ortadoğu'ya yayılan hareket özgürlüğe yürüyor" pankartlarının yanı sıra üzerinde "Barışın ve Özgürlüğün mimarı sensin" yazılı PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın dev posteri asıldı.

Öte yandan olası provokasyonlara karşı Newroz Tertip Komitesi tarafından bin kişinin görevlendirildiği öğrenildi.

Tırmıl Miting Alanı’nın Akdeniz Belediyesi sınırları içerisinde yer almasından kaynaklı özellikle Çay, Çilek, Hal, Yeni Pazar ve Özgürlük gibi mahallelerden kutlamaya katılım yoğun oldu. Diğer yandan Tarsus, Toroslar, Yenişehir, Erdemli Mezitli gibi ilçelerden de çok sayıda katılım gerçekleşti. Alana iki koldan giriş yapılırken, alanı hınca hınç dolduran yurttaşlar üzerinde PKK Lideri Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği dövizler taşıdı.

Çok sayıda demokratik kitle örgütü temsilcisi ve üyesinin katıldığı Newroz kutlamaları, saygı duruşu ile başladı. HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, HDP PM üyeleri Fatma Kurtalan ve Saruhan Oluç'un konuşması ile devam edecek olan Newroz, sanatçılar Yasemin Göksu, Hozan Cömert, Emel Bejan ve yerel sanatçıların sahne alması ile sona erecek.

Alana Partizan, DHF, EMEP, SYKP, SDP gibi çok sayıda kurumların yanı sıra Disk Genel-İş temsilcileri de katıldı.