Mersin'in Yenişehir ilçesi 45 Evler Mahallesi'nde bulunan HDP'nin seçim irtibat bürosuna gece saatlerde kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Büronun camlarını kıran, bayraklarını söken ve kapısına taşa sarılı MHP bayrağı bırakan saldırgan, daha sonra olay yerinden ayrıldı.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Gece saatlerinde yaşanan saldırının görgü tanıklarından Medeni Gürkan, saldırının gece 03.20 sularında yapıldığını dile getirdi. Seçim bürosunun önüne gelen bir kişinin HDP'nin bayraklarını söktüğünü söyleyen Gürkan, "Şahısı ilk önce HDP'liler sandım ve eve girdim eve girdikten sonra bir ses duydum ve tekrar pencereye çıktım. Büronun camlarının kırık olduğunu gördüm" dedi. Saldırganın 1.60 boylarında, kumral, siyah tişört ve şalvar tipi bir pantolon giydiğini belirten Gürkan, karanlık olduğu için saldırganın yüzünü net göremediğini belirtti.

"PROVOKASYONLARA GELMEYECEĞİZ"

Saldırının duyulması üzerine HDP yöneticileri seçim bürosunun önüne gelerek, incelemelerde bulundu. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Selman Günbat, saldırının HDP'nin yeni yaşam çağrısından haz etmeyenlerin işi olduğunu söyledi. Seçime yaklaştıkça saldırıların artabileceği uyarısında bulunan Günbat, "Biz sadece seçim çalışmamızı yapacağız. Provokasyonlara gelmeyeceğiz, şiddeti körüklemeye ilişkin bir açıklama da bulunmayacağız ve herhangi bir siyasi partiyi ırkçı söylemlerle hedef haline getirmeyeceğiz" dedi. (DİHA)