İYİ Parti’nin 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nde belirlenen 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) arasından 16 kişiden oluşan Başkanlık Divanı üyeleri belirlendi. 7 yeni üyenin girdiği Başkanlık Divanı’nda genel başkan yardımcılıkları bundan sonra her biri ayrı “Başkanlık” birimi olarak çalışacak.

9 ÜYE DEVAM 7 YENİ ÜYE

16 kişilik yeni Başkanlık Divanı’nda Salim Ensarioğlu, Koray Aydın, Cihan Paçacı, Hasan Seymen, Aytun Çıray, Berna Sukas, Sibel Yanıkömeroğlu, Şenol Sunat ve Ahmet Kamil Erozan yeniden görevlendirildi. Başkanlık Divanı’nda görevlendirilen yeni isimlerse Yavuz Ağıralioğlu, Uğur Poyraz, Ümit Dikbayır, Metin Ergun, İsmail Tatlıoğlu, Tuba Çokal oldu.

İYİ PARTİ’DE BAŞKANLIK DÖNEMİ

İYİ Parti Başkanlık Divanı üyeleri Genel Sekreter dışında Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Yeni Divan’da Genel Başkanlık Yardımcılığı kaldırılarak tüm birimler ayrı ayrı “Başkanlık” olarak isimlendirildi. Başkanlık Divanı ile ilgili yapılan açıklamada bu konuda şöyle denildi:

“İYİ Parti Başkanlık Divanı, Genel Başkan Yardımcılarından değil, her biri ayrı uzmanlık alanı olan “Başkanlıklar”dan oluşacak. Bu yeni yönetim modelinde esas alınan nokta, Türkiye’yi yönetmeye hazır kadrolardan, bir anlamda “Gölge Kabine” oluşturulmasıdır. 4’üncü Olağanüstü Kongremiz’de sayın Genel Başkanımızın da vurguladığı gibi, İYİ Parti artık “İktidar Yürüyüşü”ndedir ve hedefine ulaşacak bu yürüyüşte, hem yönetim hem de ülkemizin meselelerine çözüm noktasında, vizyonumuzu ortaya koyan bir çalışma modeli hazırlanmıştır. Ekonomi politikalarından kalkınma politikalarına, toplumsal politikalardan milli güvenlik politikalarına, eğitim politikalarından kadın politikalarına, uluslararası ilişkilerden gençlik politikalarına kadar, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, ve ülke yönetiminin her alanını kapsayan yeni bir idari modeli siyasetimizle tanıştırıyoruz. Bu yönetim şeması ve anlayışıyla, amacımız, ülkemizi ‘Zamanın Yarışına Taşımak’tır. Bir ülkenin yenilenebilmesinin ilk şartı, yönetmeye aday siyasetin, yenilenebilmesi ve kendini çağın gereklerine uygun hale getirmesidir.

İYİ Parti, Türkiye’yi yönetmeye aday ve hazır bir partidir. Bugün size ilan ettiğimiz yeni yönetim modelimiz de bu gerçeğin en önemli kanıtıdır.”

AĞIRALİOĞLU PARTİ SÖZCÜSÜ OLDU

Yeni Başkanlık Divanı’nda parti sözcülüğü görevine Grup Başkanvekilliğinden ayrılan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu getirildi. Daha önce Cihan Paçacı’nın yürüttüğü Genel Sekreterlik görevi bu kez avukat Uğur Poyraz’a verildi.

DURMUŞ YILMAZ’IN YERİNE CİHAN PAÇACI

İYİ Parti Kongresinde Ekonomi Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Durmuş Yılmaz aday olmamıştı. Ekonomi Politikaları Başkanı Cihan Paçacı olurken ayrıca bir de Kalkınma Politikaları Başkanlığı oluşturuldu. Bu Başkanlığa da Milletvekili İsmail Tatlıoğlu getirildi.

YENİ MİLLİ GÜVENLİK POLİTİKALARI BAŞKANLIĞI

Teşkilat Başkanlığı yine Koray Aydın’a emanet edilirken Milli Güvenlik Politikaları Başkanlığı oluşturuldu. Bu birimin başına da İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray getirildi.

AKŞENER KAZ DAĞLARI’NA GİDECEK

İYİ Parti’den yapılan açıklamaya göre İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Yeşile ve suya sahip çıkmak, vatana sahip çıkmaktır” demek için 8 Ağustos’ta Kaz Dağlarında olacak.

İYİ Parti’nin Yeni Başkanlık Divanı üyeleri ve görev dağılımları şöyle oldu:

Parti Sözcüsü: Yavuz Ağıralioğlu

Genel Sekreter: Uğur Poyraz

Siyasi İşler Başkanı: Salim Ensarioğlu

Teşkilat Başkanı: Koray Aydın

Mali İşler Başkanı: Ümit Dikbayır

Ekonomi Politikaları Başkanı: Cihan Paçacı

Yerel Yönetimler Başkanı: Metin Ergun

Hukuk ve Seçim İşleri Başkanı: Hasan Seymen

Milli Güvenlik Politikaları Başkanı: Aytun Çıray

Eğitim Politikaları Başkanı: Berna Sukas

Kadın Politikaları Başkanı: Sibel Yanıkömeroğlu

Kalkınma Politikaları Başkanı: İsmail Tatlıoğlu

Gençlik Politikaları Başkanı: Yavuz Temizer

Toplumsal Politikalar Başkanı: Şenol Sunat

STK ile İlişkiler Başkanı: Tuba Çokal

Uluslararası İlişkiler Başkanı: Ahmet Kamil Erozan.

Kaynak: Gazete Duvar