İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Eskişehir’de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyekerşen'e teşekkür ederek başlayan Akşener, "24 Haziran'da bir seçime gidiyoruz. 16 Nisan'da da referandumda buraya gelmiştim. Pek çok şehirde salon bulamazken, elektriklerimiz kesilirken, garajlarda toplantı yaparken, Eskişehir bir başkaydı. Salonda elektrikler kesilirken, Eskişehir bir başkaydı. Burada, huzurunuzda, bugün için de Belediye Başkanımız, hocamız Yılmaz Büyükerşen'e teşekkürlerimi sunuyorum. Eskişehir'de zamanında da çok nazik, zarif bir şekilde karşılanmıştık. Bugün de Eskişehir bize nefes aldırdı. Olağanüstü halsiz bir seçime gidiyormuşuz gibi hissettirdi. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Akşener, "Suriye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz. Suriyeli kardeşlerimizi memleketlerine göndereceğiz. 2019'un Ramazan ayında, 81 ilden birer temsilciyle Suriye'de iftar yapacağız inşallah" dedi.

Anayasa değişikliği referandumunun da OHAL şartlarında yapıldığını anımsatan Akşener, şöyle devam etti:

"24 Haziran'da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim sonucu itibarıyla ne olacak, sorusunu hepimizin kendi kendimize sorması gereken bir seçim. 16 yıldır gittikçe artan bir tek adamlık anlayışı içinde bu ülke yönetildi. Sonra hızlı bir şekilde bu tek adamlık yetkileri yetmedi, her şey hukuki olarak tek bir adamın, tek bir kişinin iki dudağı arasına sıkıştırılsın, diye yeryüzünden bulunmayan hiçbir ülkede, sadece Afrika ve Güney Amerika haricinde hiçbir demokratik ülkede bulunmayan bir partili cumhurbaşkanlığı talebiyle karşı karşıya kaldık. Bu karşı karşıya kalışla referanduma gittik. 16 Nisan'da bu referanduma da OHAL şartları içinde gittik. OHAL'in baskıya dönüştüğü bir süreçte gittik. Buna rağmen yüzde 51 ile zor zahmet 51'i aldılar."

"Bunlar cumhuriyetin kuruluş ilkesinden hoşlanmazlar. Bu devleti yönetmek yerine ele geçirmeyi öne koydular. Devlet eşittir asker, kabul etikleri için ilk hedefleri asker oldu. Aynı şekilde kurucu iradesinden hoşlanmayan gruplarla iş birliği yaptılar. Bu ülkeyi yönetmek yerine ele geçirmeye başladılar. Bunun sonucunda önce Ergenekon, Balyoz ve diğer davalar başladı. Bu ülkenin komutanlarını birer birer yargılandılar ve İlker Başbuğ terör örgütünün başı olarak yargılandı. Bunlar olunca Zekeriya Öz'e zırhlı araçlar verildi, heykelinin dikilmesine karar verildi."

"Her yere üniversite açtılar. Bina yapmışlar, adalet sarayı yapmışlar, içinde adalet yok. Üniversite yapmışlar, içinde hoca yok. Lise mezunu gençlere iş veremedikleri için 4 sene ötelediler 4 sene ailelerin cebinden para çıktı. O kadar garip ve planlamasız şekilde açılmış ki ihtiyaç olamayan bölümler açılmış, o gençler işsiz"

Türkiye Dayanışma Fonu kuracaklarını, iş bulamayan gençlere 500 lira vatandaşlık aylığı bağlayacaklarını kaydeden Akşener, Suriyelileri de şartların gerçekleşmesi halinde ülkelerine göndereceklerini söyledi:

"Suriye'nin içine elini sokmasaydı 4 milyon Suriyeli gelir miydi? Biz Suriye ile ilişkilerimizi düzelteceğiz. Dediğim şartlarda Suriyeli kardeşlerimizi memleketlerine göndereceğiz. 2019'un Ramazan ayında, 81 ilden birer temsilciyle Suriye'de iftar yapacağız inşallah."

Kaynak: CNN Türk