İyi Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, 24 Haziran'daki erken genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimi için yol haritasını Ankara'da açıkladı.

Partinin Twitter hesabından Akşener'in kampanyasının afişleri ve sloganı da paylaşıldı.

Eski TBMM Başkanı ve İçişleri Bakanı Akşener için "Milletin Adayı" ifadesi kullanırken slogan olarak "Yüzünü güneşe dön Türkiye" ifadesi yer aldı.

Akşener, konuşmasının başında AKP'nin seçim manifestosuna atıfta bulunarak, "Bir siyasi partinin lideri, iktidarının 16. yılında milletine adalet ve özgürlük vaadeden bir manifesto yayınlamaya ihtiyaç duyuyorsa milleti saf yerine koymaktan öte kendi tükenmişliğini itiraf ediyordur. Artık bu yorgun ve tükenmiş defterin kapanması gerekir" dedi.

Akşener, konuşmasının bir bölümünde dinleyicilerden kimlik kartlarını çıkarıp havaya kaldırmalarını istedi ve "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin tapusu budur. Ağa da budur, reis de budur, paşa da budur. 80 milyonun tamamı birinci sınıftır. 80 milyonun tamamı eşittir" ifadelerini kullandı.

Dış politika başlığında 'komşularla iyi ilişkiler kurulması' çağrısı yapan İyi Parti Lideri, "Güçlü Irak, güçlü Suriye daha güçlü Türkiye demektir. Devletlerle ilişkilerimi başka ülkelerin politikalarına terk etmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Amerika Birleşik Devletleri'ne en çok bağıranların çocukları ve torunları ABD pasaportu taşıyorsa kime güvenebiliriz? diye soran Akşener, "Son yıllarda Türkiye-ABD ilişkileri çift yüzlü yorgana döndü"

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Herkes kendi vatanında mutludur. 2019 Ramazan’ında bizim misafir olacağımız Suriye’de iftar yapacağımız bir politika izliyoruz."

"Üniversite camiasının kamburu olmaktan başka özelliği kalmayan YÖK’ü tarihin sayfalarına gömmek bize nasip olacak. FETÖ’nün sızmasına göz yumularak bertaraf edilen Kuleli Askeri Lisesi’ni yeniden açacağız."

"Bizim yaptığımız köprülerden geçen de geçmeyen de para ödemek zorunda kalmayacak."

"İster PKK ister FETÖ. Herhangi birini kendi çıkarları için kullananlar acz içindeki cahillerdir. Türkiye, içi boş hayaller üzerine kurulu, vitrine oynayan hamlelerle mağlup dış politika anlayışına mahkum edilemez. Bu anlayışı kurtaracak olan TSK’dır."

"Medya ve iletişim alanları baskılanmamalıdır. Ne siyasetin ne de sermayenin aracı olmayacak bir medya toplumun yararınadır."

"Parlamenter sisteme dönüş için bir geçiş dönemi planlamaktayız. Kaos ve krizlerden beslenmeyeceğiz."

"Kadınımız, erkeğimiz, memurmuş işçimiz krizden krize koşmaktan bıktı. Sabahları kalktıktan sonra bugün yine ne oldu diye kaygılanmaktan yoruldu."