İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Çankırı’ya gitti. Partisinin il binasının açılışına katılan Akşener, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Siyasette nezaketi kaybolduğunu söyleyen Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işbirliği yapmasını saygıyla karşıladığını söyledi.

İYİ Parti’nin CHP ve HDP ile yan yana geldiği yönündeki açıklamalara tepki gösteren Akşener, “İYİ Parti’yi, CHP ve HDP ile yan yana getirme çabasını çirkin, saygısız ve çok ayıp buluyorum. Bugüne kadar İYİ Parti Genel Başkanı olarak benim ağzımdan bir siyasi partinin aldığı karara yönelik akıl fikir verecek bir cümle çıkmadı. Sayın Bahçeli, bize akıl verme mevkiinde değil. Dolayısıyla o bir karar vermiştir ona saygı duyuyoruz, hayırlı olsun” dedi.

‘İTTİFAK YAPARAK SEÇİME GİTMEYECEĞİZ’

Akşener, Demokrat Parti ve Saadet Partisi ile ittifak yapabileceklerini de dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday göstereceklerin belirten Akşener, “Arkadaşlarımız beni istiyorlar, ben de buna ‘Evet’ diyorum. İttifak yaparak seçime gitmeyeceğiz. İttifak ile ilgili düşünsek düşünsek Demokrat Parti ve Saadet Partisi’yle yan yana gelmeyi düşünürüz. Bir görüşmemiz de yok bu anlamda. Dolayısıyla ne CHP ne de diğer partiyle birlikte seçime gitme gibi bir birlikteliğimiz olamaz” diye konuştu.