İyi Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener,  24 Haziran seçimlerinden sonra parlamenter sisteme hızlı bir geçişin yol haritasını şimdiden belirlemek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.

Açıklamada Akşener, şunları söyledi:

"Seçimler alındıktan sonra ve parlamentodaki çoğunluk kazanıldıktan sonra ki öyle görünüyor, hangi aralık içinde olacağı, o yol haritasının bir bütün olarak milletimizle paylaşılması için bir önerim oldu. Karamollaoğlu ile de konuştum, olumlu baktı, görüşeceğiz. Millet İttifakı'nın liderleri olarak bu konuyu paylaştım, kendisine teşekkür ediyorum."

Kılıçdaroğlu da şu ifadeleri kullandı: "Kendisine teşekkür ediyorum. Hükümetin bütün baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek ve TBMM'yi güçlü kılan bir anlayışla yola çıktık, yürüyoruz. Vatandaşımız 'Güzel, parlamentoda çoğunluğu sağladınız, TBMM'de çoğunluğu sağladınız. Hangi sürede demokratik parlamenter sistemi gerçekleştireceksiniz?…' diye soruyor. Genel başkanın bir önerisi oldu, bu önerinin gereğini yerine getireceğiz."

İyi Parti Genel Başkanı Akşener, Kılıçdaroğlu’nun ardından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bir araya gelecek.