Menbiç Demokratik Sivil Yönetimi Meclisi’ne bağlı 13 komitenin Eşbaşkanı, Yasama Meclisi tarafından güvenoyu aldıktan sonra yemin ederek görevine başladı.

Menbiç Demokratik Sivil Yönetimi Meclis binasında yapılan toplantıda, 13 komite üyesi önerilmiş ve seçime gidilmişti. 13 komitenin Eşbaşkanlarının belirlenmesi için seçim yapıldıktan sonra Yasama Meclisi bu eşbaşkanları onayladı ve eşbaşkanlar göreve başladı. Toplantıda yapılan konuşmalar ve değerlendirmelerin ardından komite üyeleri, eşbaşkanları ve komitelerin bölümleri belirlendi.

Belirlenen komiteler şunlar: Dış İlişkiler Komitesi, Sağlık Komitesi, Kadın Komitesi, Savunma ve Güvenlik Komitesi, Kültür ve Sanat Komitesi, Belediyeler Komitesi, Toplumsal İşler Komitesi, Maliye Komitesi Ekonomi Komitesi, Gençlik ve Spor Komitesi, Eğitim-Öğretim Komitesi, Şehitler Komitesi, Hizmetler Komitesi Komitelerin

Eşbaşkanları güvenoyu aldıktan sonra, yemin ederek görevlerine başladı. Eşbaşkanlar, demokratik ulus temelinde görevlerini layıkıyla yerine getirme ve tüm halkların haklarını gözeterek çalışma sözü verdi.

Eşbaşkanlar, yeminlerini Kürtçe, Arapça, Türkmence ve Çerkezce yaptı. Toplantının sonunda ise katılımcılara sonuç bildirgesi okundu. (Kaynak: ANF)