Ak Parti Cemaat kavgası hakkında görüş belirtmemeyi tercih eden ve bu topa girmemek için elinden geleni yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Fethullah Gülen Grubu’na ağır bir itham yöneltti. Gökçek, Fethullah Gülen Grubu’na bağlı Cihan Haber Ajansı’nın seçim sonuçlarını çarpıtacağını iddia etti.

CEMAATE AĞIR SUÇLAMA

TGRT Haber ekranlarında Ankara Gündemi programına konuk olan Gökçek, seçimlerde oynanacak son oyunun medya tabanlı olacağını iddia etti.

Sandıkların açılmasıyla sonuçların Anadolu Ajansı ve Cihan Haber Ajansı tarafından servis edileceğini kaydeden Gökçek, “Pazar akşamı göreceğiz. Cihan Haber Ajansı, Türkiye'den gelen sonuçlarda AK Parti'yi düşük olarak gösterecek” dedi.

'HİLE VAR DİYECEKLER'

AK Parti'nin önde olduğu ilçelerde sandıkların açılmasıyla gerçek sonuçların ortaya çıkacağını belirten Gökçek, bu durumda ise “Hile var” denilerek seçimlere gölge düşürüleceğini iddia etti.

Programın son dakikalarında da benzer iddialarına devam eden Başkan Gökçek, 'Yarın akşamı İstanbul ve Ankara'da bir çok yerde kavga çıkartıp seçimlerin iptali için ellerinden geleni yapacaklar' şeklinde konuştu.

CİHAN’DAN AÇIKLAMA

Cihan Haber Ajansı’nın konu hakkında yaptığı açıklama şöyle:

Seçim sonuçlarını en doğru ve en hızlı şekilde duyurmadaki başarısı; iktidar, muhalefet ve farklı siyasi çizgilere sahip tüm medya tarafından 10 yıldır tescil edilmiş olan Cihan Haber Ajansı hakkında yapılan karalama kampanyasını üzülerek izliyoruz.

Elbette seçimleri idare eden ve resmi sonuçları tescil eden kurum Yüksek Seçim Kurulu(YSK)’dur. Seçim sonuçlarını takip etmek tüm vatandaşların hakkı olduğu gibi, medyanın da yasal hakkı ve görevidir.

Sonuçları duyurma konusunda 7’inci seçim çalışmasını yapacak olan Cihan Haber Ajansı’nın tek amacı, milletimizin sandığa yansıyan iradesini en doğru şekilde kamuoyuna ve abonelerine duyurmaktır.

İtham yapanların da çok iyi bildiği gibi ajansın yaptığı bu çalışmanın amacı, habercilik görevini yerine getirirken, aynı zamanda sivil bir göz olarak seçimin özgür ve adil bir ortamda gerçekleşmesine katkı sağlamaktır. Dün olduğu gibi bugün de Cihan Haber Ajansı bu çalışmasında, iktidar ve muhalefetiyle tüm siyasi partilere eşit mesafededir.

Televizyon kanallarına çıkarak Cihan Haber Ajansı’nın seçim sonuçlarını çarpıtacağı iftirasını ortaya atan Melih Gökçek’in, 2009 yerel seçimde ajansın bu konudaki başarılı ve dürüst çalışması hakkındaki şu sözleri bugünkü iddialarının haksız ve art niyetli olduğunu görmek için yeterlidir: “Cihan bu seçimde çok büyük bir başarıya imza atmıştır. Bu kadar kısa bir zamanda yüzde 90-95 seçim sonuçlarını veren Cihan ve çalışanlarını yürekten kutluyorum. Seçimleri en sağlıklı takip eden grup. Büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Gerçekten bu seçimde çok büyük bir başarı elde edildi. Bütün çalışanlarınızı kutluyorum.”