2009 seçimlerinde imzasız “Gökçek gidecek Sol gelecekafişleri yaptırarak sağ oyları kendine toplamaya çalışan Melih Gökçek bu defa da Ankara’yı “Sosyalizm yolunda omuz omuza Mansur Yavaş’ta birleşelim” yazılı afişleriyle donattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yıllardan bu yana “Ben gelmezsem sol gelir” söylemini yeniden üreterek sağ tabanı saflaştıran, 2009 seçimlerinde Ankara’daki billboardları imzasız “Gökçek gidecek Sol gelecek” afişleriyle donatan Melih Gökçek yine iş başında.

Sabah saatlerinde sokaklara çıkan Ankaralılar Mamak’tan Çankaya’ya, Altındağ’dan Yenimahalle’ye kadar Ankara’nın dört bir yanındaki billboardlarda ve otobüs duraklarında ilginç bir afişlerle karşılaştı. Kırmızı üzerine sarı renkte yazı ve yumruk olan afişlerde şu ifadeler yer aldı:

“Sol örgütler, sosyal demokratlar, devrime gönül verenler, halkın hakları mücadelesine inananlar, faşizme karşı sosyalizm yolunda omuz omuza. Oylarımızı bölmeyelim, CHP Anakent Adayı Mansur Yavaş’ta birleşelim. Birlik-Mücadele-Zafer”

Melih Gökçek, Mansur Yavaş ile giriştiği rekabette solu kışkırmak için daha önce Halkevi şubelerine Yavaş’ın sol karşıtı eski konuşmalarının görüntülerini mektupla göndermişti. Yine Mansur Yavaş’ın sol karşıtı eski görüntüleri Melih Gökçek’in Beyaz Tv’sinde yayınlanmıştı. Mansur Yavaş bu konuşmalarla ilgili "Gençtik, öyle şeyler söyledik. Şimdi olgunlaştık. Artık daha bütünleştirici, birleştirici siyaset yapmanın gerekliliğine inanıyoruz" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Afişlere ilişkin CHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Zafer Gür, “Gökçek, sağ oyları kaybetme korkusu nedeniyle böyle bir afiş hazırlatmıştır” iddiasında bulundu. Gür, “Bu afişler kesinlikle ne biz, ne de radikal sol örgütler tarafından hazırlanıp asılmış afişler değildir” dedi.

Melih Gökçek’in Yavaş’a gidecek sağ oyların önünü almak için böyle bir afiş hazırlatmış olabileceğini söyleyen Gür, “Adayımız Mansur Yavaş için sağdan gelecek oylar var. Bunu hazmedemeyenler çeşitli yollara başvuruyor. Sol örgütler tarafından eleştirilen adayımız için bu afişleri radikal sol örgütlerin yaptığını söylemek yersizdir. Kimi sol örgütlerle görüştük. İlgileri olmadığını söylediler. İçimize sinsin sinmesin, ayrı bir tartışma konusudur. Sonuçta Yavaş adayımızdır. Ancak bu ve benzeri afişlerle bir çağrımız yoktur” diye konuştu.

GÖKÇEK’E İMALI TEŞEKKÜR

Kendilerine “Ankara İçin Gönüllüleri” adını veren ve Mansur Yavaş’ı destekleyen bir grup ise Gökçek’in astırdığı afişlerin üzerine stickerlar yapıştırarak korsan afişleri ilginç bir yöntemle protesto etti.

“Ankara İçin Gönüllüleri” adına açıklama yapan Mehmet Bayır; “Ankara’yı kurtarmak istediğimiz kirli siyaset anlayışına her gün yenileri eklenmekte. Ankara güne bütün otobüs duraklarına yapıştırılan korsan afişlerle başladı. Afişin içeriğine bakıldığı zaman bir sol örgüt tarafından yapılmadığı aşikardır. Korsan afişlerin işten atılırız korkusuyla belediye personeli tarafından yapıştırtıldığı konuşulmakta. Bu kirli siyaset anlayışına gönüllülerimiz orantısız zekayla anında cevap vermiştir” dedi.

Afişlerin üzerine "Bu pankart, eski Başkan Melih Gökçek üretimidir. Desteklerinden dolayı kendisine teşekkür ederiz" ifadeleri yazan stickerlar yapıştırıldı.