Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ’deki hukuksuz ağaç kesimi nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile belediye yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, bayram gecesi baskınıyla kestiği yaklaşık 3 bin ağaç yargıya taşındı.

Mimarlar Odası, ODTÜ'de hukuksuz ağaç kesimi ve yol yapım çalışmasını yargıya taşıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurunda bulunan Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ODTÜ Mezunları Derneği'nin özel mülküne girilerek ağaç kesildiğini vurguladı. Şube yöneticileri yol inşaatı için hukuki dayanak olmadığını belirtti.

Suç duyurusuyla ilgili açıklama yapan Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan, hukuki süreç devam ederken ODTÜ rektörlüğünden izin alınmadan tatil günü, yangından mal kaçırırcasına ağaç katliamının gerçekleştirildiğini belirtti.

ODTÜ’de yapılmaya çalışılan yol için onaylanmış bir proje ruhsat olmadığına da dikkat çeken Candan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi hukuka aykırı ve keyfi hareket etmiştir. ODTÜ ağaçları kamu malıdır, Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri kamu malına zarar vermiştir. Konuyla ilgili sorumluluğu olan yetkililerle ilgili suç duyurusunda bulunduk Gerekli suç duyusunu yaptık. Sorumlular cezalandırılana kadar sürecin takipçisi olacağız" dedi.

Candan, meslek odalarını ve toplumsal muhalefeti, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmaya, bu hukuksuzluğu teşhir etmeye davet etti.

Hakkında suç duyurusunda bulunulan sorumlular şöyle:

"Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kamil, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Aluç, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Sarıgül, Genel Sekreter Yardımcısı Balamir Gündoğdu, Genel Sekreter Yardımcısı Necmettin Tahiroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, Mali Hizmetler Dairesi Başkanı Hasan Uçar, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Kavlak, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Bekir Yağcı, Yazı İşleri ve Kararlar Daire Başkanı Neriman Erbahçeci, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Osman Özbayrak, Kent Estetiği Dairesi Başkanı Ömer Öksüz, İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Abdullah Seçgin, Yapı Kontrol Daire Başkanı Bayram Poyraz, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk Erciyas, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Hatice Akgül, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Selma Okuroğlu, Zabıta Dairesi Başkanı Mehmet Ercan, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şener, Ankara Emniyet Müdürü." (ANF)