Melih Gökçek, Gezi sürecinin aksine 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası sessiz kaldığı eleştirilerine hak verdi: Başbakanımız bana kırılmakta haklı. O dönemde kendisini yalnız bıraktım.

Melih Gökçek, Ankara seçimlerinde cemaatten gelebilecek oyları kaybetmemek için Gezi sürecinin aksine 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası Başbakan’ın arkasında durmamış, Fethullah Gülen Grubu hakkındaki sorulara yanıt vermemeyi tercih etmişti.

Gökçek, Gezi olayları sırasında gerek Twitter'dan, gerekse basına yaptığı açıklamalarla, Başbakan Tayyip Erdoğan'a destek veren isimlerin başında gelmişti.

Gökçek Fethullah Gülen Grubu’na verdiği destekleri ise şöyle anlattı:

“Bizden zaman zaman yer talepleri oluyordu. Planlarımızda yurt yerleriyse yasal yollarla ihalelere girip alıyorlardı. Bunları almak da çok önemli. Başka da bir hesap tutmadım.”

Gökçek soruları şöyle yanıtladı:

Bir şeylerden mi çekindiniz? 17 Aralık'tan sonra 30 Mart'a kadar bir şey söylemediniz. Seçimi mi beklediniz konuşmak için?

Biraz öyle oldu. Bu konuda geç kaldığımız için Başbakanımız'dan da özür diledim.

Başbakan Erdoğan'ın yalnız bırakıldığı görüşüne katılıyor musunuz? Size kırgınlığı var mı?

Yüzde 100 doğru. Başbakanımız tek başına bırakılmıştır. Kırgınlığı olmaması mümkün değil. Ben de biraz geriden geldim. Ondan dolayı da Başbakanım'dan özür diliyorum.

Bir önceki seçimde cemaatin size destek verdiği doğru mu?

Doğru... Bu seçimlerden önce bana gelip "Bizim Sayın Başbakan'a gidip tekrar aday gösterilmesini istediğimiz tek aday sensin" dediler. Sonra da ne benim hırsızlığım kaldı ne başka bir şey. Ben de soruyorum. "Size ne yaptım da bana böyle yaptınız? Ne istediniz de yapmadım? Kendimden ayrı tutmazdım, kardeş olarak görürdüm?"

Kaynak: Sabah-Şaban Arslan