AKP’nin yaptırdığı son anketlerde, CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş’ın Mehmet Özhaseki’nin 7-8 puan önünde olması nedeniyle Özhaseki’nin sağlık problemlerini gerekçe göstererek adaylıktan çekileceğini iddia etti.

Gazete, Özhaseki yerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aday gösterileceğini yazdı.

Yeniçağ’ın kulis haberinde, AKP’nin Ankara’da yaptığı son 8 ankette İyi Parti-CHP iş birliğinin adayı Mansur Yavaş’ın Mehmet Özhaseki’nin 7-8 puan önün de çıktığı belirtildi.

Anket sonuçlarının AKP’nin hesaplarını alt üst ettiği belirtilirken milliyetçi kesimin Özhakesi’ye oy vermeyeceği kaydedildi.

Özhaseki’nin seçim kampanyası için büyük harcamalar yapılmasına ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bizzat süreçle ilgilenmesine rağmen istenilen oy oranı bir türlü yakalanamadığı belirtildi.

Anket sonuçlarının ardından AKP’de yeni bir formül üzerinde durduğu kaydedilen haberde, Mehmet Özhaseki sağlık sorunlarını gerekçe göstererek adaylıktan çekileceği ve Özhaseki’nin yerine ise milliyetçi oylara daha fazla hitap edebileceği hesaplanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aday gösterileceği belirtildi.

Özhaseki’nin çekilme planına karşı çıkan bazı AKP’li yöneticilerin, “Seçimlere bu kadar kısa bir süre kala aday değişikliğine gitmek yenilgiyi kabul ettiğimizi resmen ilan etmektir” diyerek, Erdoğan’a şikayette bulundukları ifade ediliyor.

Kaynak: Yeniçağ