AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, BDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.  

Vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili tartışmalarda fikir ayrılığına düşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından, Şahin de Gül'le aynı kaygıları taşıdığını açıkladı.  

CNN Türk'te Şirin Payzın'ın sorularını yanıtlayan Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 'dokunulmazlıkların kaldırılmasına karşı olduğu' fikrini işaret ederek, bu fikri paylaştığı mesajını verdi.

Şahin, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla beraber yargının önünün açılacağını belirterek, "Mahkemeler dokunulmazlığı kaldırılan milletvekilleri ile ilgili tutuklama kararı verir mi?" sorusuna dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Gül'ün de buraya işaret ettiğini belirten Şahin, daha sonra, 1994'te meclisten atılan Kürt siyasetçileri ima etti ve "Böyle bir görüntüyü Türkiye tekrar yaşamamalıdır," ifadelerini kullandı.

'YARGI TUTUKLAMA KARARI VEREMEZ'

"BDP'li vekillerin dokunulmazlıkları kalkarsa tutuklama olmamalı," diyen Şahin, "Yargının bu konuda tutuklama kararı veremeyeceğini düşünenlerdenim" dedi. Şahin bu sözlerini ise şu açıklamayla destekledi:

"Çünkü anayasanın 83. maddesinin 3. fıkrası, 'seçimden önce veya sonra işlenmiş olan bir ceza hükmünün yerine getirilmesi, milletvekilliğinin sona ermesine bırakılır' diyor." (BA)