İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, ana akım medyanın muhalefete uyguladığı ambargoya ilişkin eleştirilerde bulundu.

Televizyon kanallarında İyi Parti’nin seçim çalışmalarına ve mitinglerine yer verilmediğini ifade eden  Çıray, anketlerde toplumun yüzde 70’inin İyi Parti’nin yükseldiği yorumunda bulunduğunu söyledi.

Çıray, genç seçmenlerin ise yüzde 62’sinin İyi Parti’ye oy vereceğini savundu.

Kişisel Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Çıray, “İYİ Parti Genel Başkanı Sn Meral Akşener Mersin'de muazzam bir miting yapıyor Tv'lerde çıt yok. Ama AKP İstanbul İl Başkanlığı kongresi yorumlarla canlı yayınlarda. Buna rağmen anketlerde toplumun %70'i İYİ Parti yükseliyor diyor ve genç seçmenlerin %62'si İYİ Parti'ye oy verecek” ifadelerini kullandı.

Uzun süredir iktidar partisi AKP dışındaki siyasi partilerin seçim çalışmalarına televizyonlarda yer verilmemesi muhalefet tarafından eleştiriliyor.

Televizyon ambargosundan en çok nasibini alan HDP,  bu konuyu sık sık gündeme getirirken  İyi Parti’nin yanı sıra CHP’de medyaya yönelik eleştirilerini attırdı.

Dün, Yalova’da yaptığı seçim mitingi Halk TV dışında hiçbir televizyon kanalında yayınlanmayan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de “AKP’nin ilçe kongrelerini bile canlı yayınlayan televizyon kanalları dün Yalova’daki muhteşem mitingimizi canlı yayınlamadı. Bu medya düzeniyle de çarpışa çarpışa geleceğiz. Saray talimatıyla muhalefete medya ambargosu devam ederse mitinglerimizi TV kanallarının önünde yaparız!” diye konuşmuştu.