HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, son günlerde şahsını hedef alan haberlere ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Mardin Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Siirt Milletvekili Hatice Seviptekin de katılarak Sarıyıldız'a destek verdi.

"BAŞKAN VE HALİFE YAPTIRMADIĞIMIZ İÇİN..."

Sarıyıldız yaptığı açıklamada, "HDP'li vekil silah kuryesi mi?" başlığı ile 25 Temmuz tarihinde A Haber'de hedef gösterilmesinin ardından hakkında kampanya başlatıldığını belirterek şunları söyledi:

"Ekrana yansıtılan ve nerede çekildiği belli olmayan mühimmat görüntüleri eşliğinde 'İşte HDP'li vekilin aracılık ettiği mühimmatın fotoğrafları, otomatik silahlar, bombalar, mermiler' denilerek, kurgusal bir içerik üretilmiş ve ismim ile söz konusu mühimmat görüntüleri yan yana getirilerek şahsım ve partim hedef gösterilmiş, hem de kamuoyunda olumsuz bir algının oluşturulması hedeflenmiştir" dedi. Yıldız, iki ayrı fotoğraf yan yana getirilerek hedef haline seçilmesinin hiçbir akıl, vicdan ve izanla izah edilemeyeceğini belirterek, "Benim üzerimde mi mühimmat yakalandı? Arabamda mı mühimmat yakalandı? Yanımdaki şahsın üzerinde mi silah yakalandı? Bunların cevabının koskoca bir 'hayır' olduğunu kendileri de gayet iyi biliyor. Ama Saraydan verilen emiri telaki etmek ile mükellef olan bu paçavra gazeteler bir algı operasyonu yürüterek, 7 Haziran seçimlerinde krallarını Başkan ve Halife yaptırmadığımız için pervasızca, ahlaksızca saldırıyorlar."

AKP MEDYASINA 'GOBBELSCİKLER' ELEŞTİRİSİ

Sarıyıldız, "iktidarın sesi ve IŞİD'in propaganda bülteni" olarak tanımladığı Akşam gazetesinin, "Faysal'ın bombaları Suruç'u patlatacaktı" başlığı ile operasyonu sürdürdüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Bir nevi ölüm fermanımı manşetten yayınladı. Yaptıkları kurmaca haberlerle IŞİD'i meşru kılmaya çalışıyorlar. Gazetecilik değil keskin nişancılık yapıyorlar adeta. Bir gazetenin emniyetin istihbarat örgütüyle bu kadar içli-dışlı olmasında hiçbir beis görülmeyen bir ülkede yaşamanın utancı içerisindeyim. Niyet ayan beyan ortadadır. Bizi kendi akıllarınca teşhir ediyorlar. Tahkir ediyorlar. IŞİD'e 'bunlardır' deyip ölümcül hedefler yaratıyorlar. 7 ay önce olan ve şahsımla hiçbir ilgisi olmayan bir olaya takla attırarak, kılıf giydirerek, her türlü tezviratlarına gazeteciliği mesnet yaparak hakkımda ferman buyuranlara bir çift sözüm var: Hitlerin bir tane Gobbels'i vardı ve Hitleri sürüklediği mecra hepimizce biliniyor. Emir aldıkları savaş kliği ve havuz medyasına doluşan Gobbelscikler de bu ülkeyi her geçen gün felakete sürüklemektedir."

'ÖLÜMLERDEN ERDOĞAN SORUMLUDUR'

"Suriye'de 1 milyonu aşkın insanın ölümünden Beşar Esad ne kadar sorumlu ise radikal dinci örgütlere her türlü silahı ve lojistiği sunan başta Erdoğan olmak üzere AKP de bir o kadar sorumludur" diyen Sarıyıldız, AKP politikalarının Türkiye'yi Suriye'deki felakete sürüklediğine dikkat çekti. Erdoğan'ı da, "kaybettiği iktidarı yeniden devşirmek için 400 vekile karşılık 400 bin canın gitmesini göze alacak kadar siyasi kontrolünü yitirmekle" suçlayan Sarıyıldız, yürütülen politikalara izin vermeyeceklerine dikkat çekti.