HDP Eşbaşkanları ile milletvekillerinin, tutuklu BDP'li vekillerin serbest bırakılmaması üzerine Meclis'te başlattığı açlık grevi 2. gününde devam ederken, CHP ve AKP milletvekilleri destek ziyaretinde bulundu.

Eyleme ilişkin ANF'ye bilgi veren HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel, Meclis Genel Kurulu'nda devam eden açlık grevini CHP ve AKP milletvekillerinin ziyaret ettiğini söyledi, "Hukuksuzluğa karşı yürüttüğümüz eylemimizi desteklediklerini söylediler" dedi.

'HUKUKİ DEĞİL , SİYASİ'

Diyarbakır’daki yerel mahkemenin Anayasa Mahkemesi'nin kararına karşın verdiği "ret kararı"nın hukuksuz olduğunun altını çizen Tuncel, şöyle konuştu:

"Hukuksuzluğa göz yummak başta hukuksuzlukların yaşanmasının da zeminini oluşturuyor. Bu konuda Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen yerel mahkemenin direnmesi hukuk sisteminin nasıl olduğunu gösteriyor. İktidarlar bu sistemi devam ettiriyor. Ancak AKP iktidarı döneminde çok net gördük. KCK adı altında yürütülen operasyonların, siyasi davalar olduğunu daha önce defalarca söylemiştik. Son verilen karar da bunu çok net gösteriyor. Hukuki değil, siyasi kararlar. Biz de bu hukuksuzluğa göz yummayacağımızı göstermek için açlık grevi yapıyoruz."

EYLEM, 20 ARALIK'TA BİTECEK

Tuncel, eylemi bütçe görüşmelerinin sona ereceği gün olan 20 Aralık Cuma günü bitireceklerini sözlerine ekledi. (ANF)