Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı'nın Meclis başkanvekiline, Divan'a ayrılan odada gizli çekim yapılıp gazetecilere dağıtıldığı iddiası üzerine başlayan tartışma sonrasında CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel uyarı cezası aldı.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, “Bir internet sitesinde arkadaki Meclis başkanvekiline, Divan'a ayrılan hatta zaman zaman sık sık grup başkan vekilleriyle birlikte toplantı yaptığımız odanın gizlice videoları tuvalete varıncaya kadar fotoğrafları çekilmiş. Bu çok ayıp bir iştir. Orası mahrem bir alan. Gizli gizli gelip orada bir milletvekilinin gizli gizli telefonunu açıp böyle gizli gizli çekim yapmasını milletvekilliğine asla yakıştırmıyorum. Son derece kınıyorum” diyerek tepkisi gösterdi.

‘GİZLİ GİZLİ DEĞİL’

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel buna cevap olarak “Gizli gizli değil açık açık bütün personelin önünde. Basına resmi mail atarak parlamentoya duyurarak, fotoğrafları basına gizli gizli değil açıkça basın toplantısıyla dağıttık. Çünkü orası mahrem alanı değil ortak kullanım alanıydı. Orayı kendi mini mescidi ve abdesthanesi yapan İsmail Kahraman işgalcidir” dedi.

‘BENİM ÇANTAMIN NE İŞİ VAR O FOTOĞRAFLARDA?’

Bahçekapılı da, “Şu anda Meclis’i ben idare ediyorum. O odaya her giriş çıkışın benim iznim dahilinde olması gerekir. Divan'ın dinlenme odasıdır. Benim iznim olmadan oraya girilmesi yasaktır. Benim iznim olmadan orada fotoğraf çektirilmesi de yasaktır. Benim çantamın ne işi var o fotoğraflarda?” dedi.

Meclis Başkanvekili Bahçekapılı, “Sayın Özel buraya gelip bana bağırıp böyle 'hadi oradan' deme hakkın yok senin” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, “Başkanlık Divanının arkasındaki alanın tamamen Meclis Başkanın, Meclis Başkanlık Divanı ve o divanda görev yapan milletvekillerine ait olduğunu, orada yapılan her tasarrufun orada bulunduğunu ifade ettim. Tamamen sizin özelinizde bulunan bir mekanın milletvekilleri tarafından gizlice çekilmesi ahlaka aykırı bir davranış şeklidir. Bunu sordunuz. CHP’nin Grup Başkanvekili ben yaptım dedi. Siz kınıyorum dediniz. Yapılan iş İçtüzük cezai hükümlerine aykırı bir davranıştır. Bu müeyyideyi yerine getirmeniz gerekir” diyerek tartışmaya katıldı.

Bahçekapılı, “Sayın Özel, kürsüye geldi, o odanın benim odam olmadığını yani Meclis başkanvekillerinin odası olmadığını, şu anda Meclis başkanvekilleri olarak kullanılmakta olan odanın grup başkanvekillerine ait olduğunu ve bizim orada işgalci olduğumuzu söyledi. Şimdi burada çok ayıp bir tartışmanın içindeyiz. O oda senin bu oda benim tartışmasına girmek çok ayıp bir şey. Evet arkada bir oda var. Bu dediğiniz gibi Meclis başkanvekillerine ve Divan Katip üyelerine nöbetçi olanlara açık olan bir alandır hatta sadece Meclis başkan vekillerinedir ama Divan üyelerimiz de aynı olanaktan faydalandırılması gerektiğine inanıyorum hatta bütün milletvekili arkadaşlarıma kapımız açıktır, her zaman buraya gelebilirsiniz demişliğim de vardır” diyerek gitti.

‘ÖZEL’E İÇTÜZÜK'ÜN 158. MADDESİNE GÖRE UYARMA CEZASI VERİYORUM’

Verilen aradan sonra Bahçekapılı, “İznimi almadan fotoğraflanarak bir siteye servis edilerek kişilik haklarımı ihlal ettiği düşüncesindeyim. Bu nedenle şahsıma sergilemiş olduğu davranışlar nedeniyle İçtüzük’ün 157. maddesinden aldığım dayanakla Sayın Özgür Özel’e 158. maddesine göre uyarma cezası veriyorum” dedi.

CHP'Lİ ÖZEL: BİR HAKARET KASTIM YOKTU

Meclis Genel Kurulu’nda uyarma cezası alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Benim orada bir hakaret kastım yoktu. Yaptığım iş bir siteye bir şey servis etmek değil, bütün parlamento muhabirlerine duyuru yapıp kapı önünde kendi elimle bizim yerimiz işgal edildi ve bu hale getirildi buna isyan ediyoruz demekten başka bir şey değildir” dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Çağırdığınızda kürsüye gelip savunmada yapmayacağım bu vakitten sonra. Biz buradaki odayı ortak kullanıma açık kendimize ait oda olup bu getirildiği durumdan rahatsızlık duyduğumuz için tepki gösterdik. Size söylediğim sözü hakaret olarak hadi oradan ifadesini kabul ediyorsanız veya cezaya tabi boynumuz kıldan ince. Benim orada bir hakaret kastım yoktu. Savunma yapmayacağım. Yaptığım iş bir siteye bir şey servis etmek değil, bütün parlamento muhabirlerine duyuru yapıp kapı önünde kendi elimle bizim yerimiz işgal edildi ve bu hale getirildi buna isyan ediyoruz demekten başka bir şey değildir. Sizin çantanız kapalı bir çanta ama yine de bir kişisel eşyadır. Onun orada olduğunu fark etsem o fotoğrafı yollamazdım” dedi.

Kaynak: Anka