CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, hayvancılıkta yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek için TBMM'ye cipinin bagajında getirdiği koç ile basın toplantısı düzenledi.

Geçtiğimiz yıl Meclis'e büyükbaş hayvan sokmak isterken polis engeli ile karşılaşan Öğüt, kendi kullandığı cipi polis kontrol etmediği için bu defa sorun yaşamadı.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, TBMM basın tapısının önündeki bahçede basın açıklaması yapacağını duyurdu. Bunun üzerine basın mensupları hazırlanırken, Öğüt, bir cipin bagajından bir koç indirdi.

Hürriyet'te yer alan habere göre Türkiye’de 1 kişinin yılda ortalama 12 kilo et yediğini ve bunun yetersiz olduğunu ifade eden Öğüt, "Ülkemizde 5 yıldan beri ithalat yapılıyor. 2010 yılında başlayan et ve hayvan ithalatına yaklaşık 5 milyar dolar para ödendi. Tarım ürünlerine AKP döneminde 80 milyar dolar civarında para ödendi. Bugün tüketici eti 30-40 liraya et yiyor, et yiyemediği için protein alamıyor" dedi.

İthal et ile etin ucuzlatılamayacağını söyleyen Öğüt, "Köyde hayvan kalmadı, hayvan kalmayınca insanlar göç ediyor. Büyükbaş Türkiye’de yok olma durumuna geldi. Vatandaşın ucuz et alabilmesi için köylünün kalkınması lazım. İthal ete ödenen parayı köylümüze ödeyelim ve köylümüzü kalkındıralım" diye konuştu.

Bir gazeteci, ’Koçu bagajda getirmek eziyet olmadı mı?’ yönündeki soruya Öğüt, "Hayır, en iyi şekilde yemlerini vererek getirdik. Bu bizim bagajda geldi. Polisin bir kabahati de yok. Arabayı ben kullandığım için kimse bakmadı. AKP hükümeti 2015 seçimlerinde artık halkı koyun olarak göremeyecek. Halk koç olarak kafa sallayacak ve AKP iktidarını yıkacak"dedi.

Basın açıklaması sırasında ise koç yerlere dışkısını yaptı. Basın açıklamasının ardından meclis bahçesinde koçu gezdiren Öğüt, ardından cipin bagajına konan koçu başından öptü. Koçun dışkısını yaptığı bahçeyi ise Meclis görevlileri ile Öğüt birlikte temizledi.