BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şırnak'ta PKK'nın gizli sivil yapılanması KCK/TM'ye yönelik operasyonlarda 55 kişinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

DİYARBAKIR - Demirtaş, "KCK’ adı altında yapılan operasyonlar BDP’ye yöneliktir. BDP’yi bitirmek isteyen, bu halkı bitirmeyi de göze almalıdır. Bunu göze alamıyorlarsa bu ucuz senaryolardan vazgeçsinler" dedi. Demirtaş, Meclis’e dönme konusunda bir kararları da olmadığını söyledi.

Diyarbakır’da düzenlenen ’Kürdistan Konferansı’na katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, toplantı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Demirtaş, Şırnak’ta KCK/TM’ye yönelik bugün düzenlenen ve aralarında BDP’lilerin de bulunduğu 55 kişinin gözaltına alınması tepki gösterdi. Demirtaş, şöyle dedi: "Başbakan siyasi operasyonların yapacağı kararını vermişti. Bu operasyonlar 2009 Nisan’ında başlayan operasyonların devamıdır. Bunlar ’KCK operasyonu’ olarak algılanıyor. Ama doğrudan BDP operasyonlarıdır. Bunlar BDP’yi tasfiye etme ve düşürme operasyonlarıdır. Operasyonu yapanlar da, kararını verenler de şunu iyi bilmeli; BDP halkın kendisidir. BDP’yi bitirmek isteyen bu halkı bitirmeyi de göze almalıdır. Eğer bunu göze alabiliyorlarsa bizi bitirebilirler. Bunu göze alamıyorlarsa bu ucuz senaryolardan vazgeçsinler. Hukuk adı altında bize hukuk katliamlarını dayatmasınlar. Şu anda ceza almayan ve Yargıtay’da dosyası olmayan hiçbir yöneticimiz yok. Bu işin sonu nereye varır deniyorsa, ya bütün Kürtler’in yaşadığı bölgeye tel örgü çekerek cezaevi haline getirirler, ya da bize bunları dayatanlara karşı tüm hücrelerimizle direniriz. Bunların bu zihniyetini bu şekilde tarihin çöplüğüne atarız. Bizim için seçenek direnmekse bundan geri durmayacağız. Direnmeyi hangi anlamda anlıyorlarsa anlasınlar. Operasyonlar hiçbir zaman durmadı. Bir halkın tamamını terörist ilan eden bir hükümet var. 10 milyon halk bizi destekliyor. Eğer biz teröristsek bu 10 milyon halk da terörist. Halkımızı bu şekilde tanımlayan hükümet ve savcılar bu durumdan utanmalıdır. Bu terörizmse bundan sonra siyasi taleplerimizi daha fazla haykıracağız."

"MECLİS’E DÖNME İLE İLGİLİ KARARIMIZ YOK"

Demirtaş, bazı gazetelerde yayınlanan, ’BDP 1 Ekim’de Meclis’te’ haberlerine ilişkin bu konuda henüz bir kararları olmadığını söyledi. Meclise dönecekleriyle ilgili haberleri eleştiren Demirtaş, şöyle devam etti: "Bizim veya grup başkanımızın açıklamadığı hiçbir karar bizim kararımız değildir. Bu haberin kaynağı nedir onu da bilmiyoruz. Meclis’e dönmeyle ilgili tartışmalarımız halen sürüyor. Bu konuda cezaevindeki arkadaşların görüşü alınacak. Halk toplantılarımız ise devam ediyor. Halkımızın bu konudaki görüşleri bizim için çok önemli. Henüz Meclis’e dönmeyle ilgili bir kararımız yoktur." (Radikal)