Suriye-Irak tezkeresinin görüşülmesi için olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, oturumun açılışında gergin anlar yaşandı. TBMM'de bağımsız bakanların 'bağımsız' olmadıkları gerekçesiyle yemin etmemeleri oylandı. CHP, MHP ve HDP ilk kez aynı oyu kullandı ve 'hayır' dedi.

TBMM'DE GERGİNLİK

Görüşmeler sırasında AK Partili ve CHP’li milletvekilleri arasında ‘darbecilik’ tartışması yaşandı.

Usul tartışması isteyerek kürsüye gelen CHP’li Özgür Özel koalisyon görüşmeleri sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’na görev vermeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdi.

Daha sonra kürsüye gelen AK Partili milletvekili, Nihat Erim’in CHP’den istifa ederek kurduğu hükümeti örnek gösterdi.

Tekrar kürsüye gelen Özgür Özel Nihat Erim’in o günlerde yaptığının yanlış olduğunu, Bülent Ecevit’in bu hareket üzerine Genel Sekreterlikten istifa ederek, CHP’ye en büyük seçim başarısını yaşattığını söyledi. Özel AK Parti’yi eleştirerek Erdoğan’ı da darbecilikle suçladı.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Partili Mahir Ünal ise “Bir aynaya baksaydı kimin darbelerle iktidara geldiğini çok net görecekti” dedi.

Sataşma olduğu gerekçesiyle tekrar kürsüye çıkan Özgür Özel ise, “Hadi biraz ortam yumuşasın Hababam Sınıfı'na bakalım… Hababam Sınıfı'nda herkes var. Türkler var Kürtler var. Solcular var Ülkücüler var orada bir tek siz yoksunuz. Çünkü 80 öncesinde çekildi o film. 12 Eylül darbesinin ürünleri orada olamaz” ifadelerini kullandı.

CHP, MHP VE HDP İLK KEZ AYNI OYU KULLANDI

TBMM'de daha sonra bağımsız bakanların 'bağımsız' olmadıkları gerekçesiyle yemin etmemeleri oylandı. CHP, MHP ve HDP ilk kez aynı oyu kullandı ve 'hayır' dedi. (Hürriyet)