TBMM'de devam 2018 Bütçe Görüşmeleri’nde HDP ve CHP milletvekilleri görüşmeler sırasında Genel Kurul'dan ayrılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a yönelik eleştirilerde bulundular.

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, bir yılın Merkezi Bütçe Tasarısını hazırladıklarını ifade ederek, ''Dört önemli Bakanlığın bütçesi görüşülüyor. Burada sadece bir Bakanımız oturuyor'' dedi.

CHP grubu adına ise Özgür Özel konuştu, ''Berat Albayrak'ın diğer Bakanlardan ne farkı var? Bugün sabah geldiği andan itibaren yanındaki Bakanla sohbet ediyor, milletvekilleri diğer Bakanlara gitmedikleri kadar ona gidiyorlar. Hiç kimse olmasa telefonla oynuyor. Bir tane Bakan var, dört bakan yerine. Bu yürütmenin, yasamaya saygısızlığıdır. AK Parti grubu Bakanları arasın, çok insani, acil bir şey varsa bilelim. Dün Mehmet Şimşek beş dakika erken ayrılmak için bütün gruplardan müsaade istedi. Ayşenur Bahçekapılı tansiyonunu ölçtürmek için revire gidecek, gruplara bilgi verdi. Berat Albayrak'ı farklı kılan ne'' diye sordu.

Özel'e yanıt AKP’li İlknur İnceöz'den geldi. İnceöz, ''Haberimiz var. Bakanlarımız biraz sonra gelecek, imzalamaları gereken önemli belgeler var'' dedi.

Kaynak: CNN Türk