CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ’na saldırının ardından Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in partilerle yaptığı güvenlik zirvesinden 11 maddelik önlemler demeti çıktı.

İdare amirlerinin çıkardığı taslakta, milletvekillerinin ziyaretçilere şifreli sistemle referans olması, ana binada VIP ziyaretçi uygulaması ve Meclis’e serbest giriş hakkı bulunan 9 bin 868 kart sahibinin elemeden geçirilmesi seçenekleri bulunuyor.

Bülent Sarıoğlu'nun Radikal'de yer alan haberine göre Çiçek başkanlığında yapılan toplantıda oluşturulan taslak paketin tamamının mı, bir bölümünün mü uygulanacağına önümüzdeki günlerde karar verilecek.

Meclis Başkanlık Divanı’nda bulunan İdare Amirleri AK Partili Salim Uslu, Ömer Faruk Öz, CHP’li Malik Ecder Özdemir ve MHP ’li Ali Uzunırmak’ın onayladığı listenin tamamına yakını Genel Kurul’un bulunduğu ve grup toplantılarının yapıldığı ana binayı kontrol altında tutmaya dönük önlemlerden oluşuyor. Listede yer alan “kayıtlı ziyaretçi dışında grup toplantılarına girişe izin verilmemesi ve renkli kart sınırlaması” hemen uygulamaya konuldu.

Listedeki önlemler şöyle:
“Grup toplantılarına grup başkanvekillerinin imzasıyla veya milletvekillerinin referans olduğu listeyle bildirilenler dışında ziyaretçi alınmaması. Yerleşkedeki binalar için farklı renkte giriş kartları düzenlenmesi ve giriş kartlarının o bina dışında kullanılmaması, ziyaretçilerin sadece katın geçerli olduğu binaya alınmaları.

Ziyaretçilerin her gün randevu ile alınması, milletvekillerine ziyaretçi programı için şifre verilmesi, program üzerinden ziyaretçi kaydının yaptırılması.

Ana binaya sadece genel başkanlar, Başkanlık Divanı üyeleri ve grup başkanvekilleri ziyaretçilerinin alınması. Kulislere ve kulis bahçelerine ziyaretçi ve koruma alınmaması, danışmanların ise sadece kısa süreli girişlerine izin verilmesi.

Güvenlik Yönetmeliği gereği Genel Kurul’un çalışmaya başlamasından bir saat önce, Genel Kurul’un çalışmadığı mesai günlerinde ise saat 17.00’de ziyaret sona erdiğinde ziyaretçilere gerekli uyarıların yapılması. Kapılarda kartsız, kontrolsüz girişlere izin verilmemesi, milletvekilleriyle gelen ziyaretçilerin kart aldıktan sonra içeriye girmelerine izin verilmesi.

Ziyaretçilerin özel araçlarının yerleşkeye alınmaması, Dikmen girişindeki otoparka alınmaları. 7 bin 11 araç giriş kartı ile 9 bin 868 serbest giriş kartının gözden geçirilmesi ve sadeleştirilmesi. Basın toplantısı salonuna ziyaretçi alınmaması.”