HDP’li milletvekillerinin 3 Kasım’da yapılacak İstanbul İl Kongresi’ne davet için İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtırken, kalkanlarla çevrilmiş yüzlerce polisin olduğu bir kordon içinde kaldığı görüntüler çok konuşuldu. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler Meclis’in bütçe görüşmelerinde de gündemdi.

Fotoğraftaki polis kordonu içinde yer alan Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Garo Paylan, Yürütme tarafından HDP’li milletvekillerine düşman hukuku uygulandığını söyledi. Yaşanan görüntünün Meclisin iradesine saygısızlık olduğunu söyleyen Paylan, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’e bu konuda ne yaptıklarını sordu.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile HDP’li Meclis Başkanvekili Mithat Sancar’ın konuyla ilgili görüştüklerini söyleyen Bilgiç, “Millî iradenin temsilcisi olan Parlamentonun milletvekillerinin mutlak surette itibarlarının her platformda korunması gerektiğine inandığımı burada ifade etmek istiyorum” dedi.

Bu açıklama HDP’li milletvekillerini tatmin etmedi, ısrarla ne yapıldığını sordular. Sorunun yanıtı olmayınca, Meclis Başkanvekili Bilgiç konuyu espriye vurdu, “Ben şu an gördüm. Yani vallahi ‘Sayın Bakanlar korumalarla geziyor’ diye kızıyorsunuz ama siz de maşallah bayağı zengin bir koruma ordusuyla dolaşıyorsunuz” dedi.

Paylan da bu sözler üzerine, “Yapmayın Başkan. Dalga geçilecek bir durum değil, ağır bir durum bu” dedi. HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş da “Meclis Başkanvekili olarak milletvekillerine bu uygulamayı doğru bulmadığınızı söylemenizi bekliyoruz” derken Bilgiç, “Ben, zaten gerekeni söyledim” yanıtı verdi.

Kaynak: Gazete Duvar