Ankara’da resmi olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Melih Gökçek’in gerisinde olan CHP’nin adayı Mansur Yavaş, 246 sandıktaki sonuçlar için itiraz ettiklerini belirterek, “Seçimin rengini değiştirebilecek başka itirazlarımız da var” dedi.            

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

MYK toplantısında seçim sonuçlarının masaya yatırılacağı ve itirazlar ile ilgili gelişmelerin değerlendirileceği öğrenildi.

Toplantıdan seçim sonuçlarıyla ilgili bir özeleştirinin de gelmesi bekleniyor.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde Melih Gökçek’in gerisinde kalan CHP’nin adayı Mansur Yavaş da CHP Genel Merkezi’ne geldi.

Mansur Yavaş, binaya girerken gazetecilere açıklama yaptı.

'OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ'

246 sandık için itirazda bulunduklarını hatırlatan Yavaş, İlçe Seçim Kurulu’ndan henüz yanıt gelmediğini söyledi.

Elinde “Olağanüstü itiraz” yazan bir dilekçe olan Yavaş, “Seçimin rengini değiştirebilecek başka itirazlarımız da var” dedi.

Yavaş, şöyle konuştu: "İlçe seçim kurullarına yapılan itirazlar sonuçlanmaya başlıyor. Bunlar sonuçlandıktan sonra, olumlu, olumsuz karara göre tahmin ediyorum her karşı taraf hem bizler il seçim kurulu nezdinde itiraz edeceğiz. Ancak seçimlerle, itirazlarımızla ilgili başka şeyler de var. Bunların hepsini derleyip toparlıyoruz.

Bizim amacımız Ankara'nın kendi iradesine sahip çıkmak. Çünkü YSK'nın önünde toplananlara diğer seçim kurullarının önünde toplananlara baktığınız zaman partili olarak ifade edilemeyecek şekilde vatandaş. Ailecek, çoluk, çocuk her görüşten vatandaş, insan orada toparlanmış ve iradesine sahip çıkmak istiyor. Bunu gözardı edemeyiz.

YSK başkanının söylediği 'hiç kimse endişe etmesin, gayet güzel değerlendireceğiz' demesi bizim için teminattır, umarım öyle olur."

Yavaş, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi.