CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkındaki senet iddialara ilişkin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Söz konusu iş insanının geçmişte ÖSYM belgelerinde usulsüzlük yaptığını, ayrıca hakkında çocuk istismarından dava açıldığını söyleyen Yavaş, AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in bu iş insanı için 'saygın' kelimesini kullandığını belirterek, "Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, konusuz suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, bu şekilde beni karalaması acizliktir" dedi.

Yavaş konuşmasının devamında, "Zorlama bir şekilde seçime girerken bizi zora soktuklarını düşündükleri işlere giriyorlar. Bunlar daha önce Türkiye'de denendi. Bundan tecrübe almaları gerekiyordu. Bu tecrübenin mağdur edilen insanlara nasıl yaradığını da bilmeleri lazım" ifadelerini kullandı. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Yavaş'ın 'sahte senetle icra takibi' yaptırdığı yönündeki iddialarla ilgili konuşmuş; Yavaş'ın sahte senetle icra takibi yaptırdığı gerekçesiyle hüküm giydiğini söyleyerek, CHP'nin açıklama yapmak zorunda olduğunu kaydetmişti.

Öte yandan Yavaş, AKP Sözcüsü Çelik'in CHP'nin neden bir açıklama yapmadığı sorusuna da yanıt verdi. Birkaç gün beklemelerinin bir sebebi olduğunu söyleyen Yavaş, "Kumpasın sebebinin ardından kim olduğunu görmek için. Kumpas aktörlerini gördük" ifadesini kullandı. Ayrıca Yavaş, kasıtlı olarak adil yargılamak isteyen Mehmet Özhaseki ve haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Mansur Yavaş’ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

“2 ay önce mahkeme kararlarını tekzip metni yayınlamıştı gazete. Birkaç gün beklememizin sebebi var. Kumpasın sebebinin ardından kim olduğunu görmek için. Kumpas aktörlerini gördük. Kasıtlı olarak adil yargılamak isten Özhaseki ve haberi yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Aday olmamdan itibaren asılsız iddiaları ile seçmen nezdinde itibarımız zedelemek istediler. Duvarlara yazılan yazı hakkında da derhal şikayetçi oldum. Anketlerde önde çıkınca PKK ile irtibatımız olduğu algısını yaydılar. Yazan belediye çalışanı çıktı.

Bu sefer PKK’lıları işe alacağımız iddiası ortaya atıldı. Bu kadar yalana rağmen anketlerde açık kapanmayınca, asılsız iddialara devam ettiler. Mal beyanının istemem nedeniyle ortaya çıktı bu iddia. Rakibim mal beyanından kaçmak için böyle bir yolu tercih etti.

Bu şahsın senetteki imzasının sahte olduğu ortaya çıkmıştır. Asıl mağdur benim. Suçun mağdurunu suçlu ilan etmeyi nasıl başarıyorlar. Ne kadar ahlakidir. Her iki tarafta birbirini kullanmaktadır. Rakibim bana çamur atmak için bu şahsı kullanmaktadır.

"Aslı varken neden sahtesini versin avukat deyince, bilmiyorum demiş.

"Bu sahte senedi bana bilerek verdiği için 4 sene hapis cezasıyla cezalandırılıyor. Şantaj da var dosyada. Eğer icraya verirsen şöyle yaparım gibisinden dosyada belgeler de var. Ayrıca benimle yaptığı tüm görüşmeleri gizlice kaydetmiş. Bunlardan toplamda 4 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır. Sayın Ömer Çelik bu şahıs için saygın bir iş adamı diyor ya, bu şahıs kendisi hukuk fakültesinden ayrılmış zamanında ve afla da geri dönüyor. Staj yaparken okul ÖSYM'den gelen belgesi sahte bir şekilde 100 puan artırarak Gazi Üniversitesi'nde geçiş yaptığını ortaya çıkarıyor. Bunun da mahkeme kararı hepinizin önünüzdedir. Dosyaya intikal eden belgelerden anlaşılıyor ki bu 'saygın' iş adamı çocuk istismarından yargılanıyor. Aynı zamanda şizofren raporu var.  Hiçbir ilişkim olmadığı demesine rağmen ıslak imzalı ikrarı da orada. Bu sahteci şahıs ne amaçlıyor? Karar onanırsa hapse girecek. Ayrıca diğer istismar dosyasından da ceza alması yüksek. Hapse girmekten kurtulmak için rakiplerimizin adalet gücünü kullanmak için harekete geçiyor. Ona bu imkanı verenlerin yüzlerine silemeyeceği bir kara leke olarak kazınmıştır. Siyasileri avuçlarına alanı da, bundan medet uman siyasileri de ilk defa gördüm. Siyasi rant uğruna sığınılan bu şahsın ağzıma almaktan utanacağım suçları vardır. Dün parti sözcüsü dedi ki inceledik dedi. Avukatım burada, neden incelediniz tekzip kararlarının içerisinde bu bilgilerin hepsi var. Eğer bunları bilerek yapıyorsanız durum çok daha fecaat. Mansur Yavaş'ı lekelemek için ne yapacaksınız? Devam eden davalar var, yaptığınız suç. Onu çocuk istismarı davasından beraat ettirmek için mi kolluyorsunuz? Siyaset için bu kadar küçülmeye değer mi? Bu şahsa sahip çıkıyorsunuz. Bir koltuk uğruna böyle sabıkalı, konusuz suç oluşturan birinin arkasına sığınması, onu televizyonlara çıkarması, beni karalaması acizliktir.

"Zorlama bir şekilde seçime girerken bizi zora soktuklarını düşündükleri işlere giriyorlar. Bunlar daha önce Türkiye'de denendi. Bundan tecrübe almaları gerekiyordu. Bu tecrübenin mağdur edilen insanlara nasıl yaradığını da bilmeleri lazım. Bu zavallı ayak oyunları sahadaki tükenmişliği ele vermiştir. Bir türlü mal beyanında bulunamamak ve seçim kampanyası için böyle küçük oyunlara başvurulmuştur.

"Temiz siyasetçiler istiyoruz diyor Ömer Bey. Ama bunu ispat etmesi için mal beyanını kamuoyuyla paylaşması lazım. Hiçbir şekilde kaçmasına ve sahteciler üzerinden gündemi değiştirmesine izin vermeyeceğiz. 'FETÖ'ye yardım ve yataklıktan çoktan yargı önünde olması gereken, şehitlerimizi küçümseyen bir kişi için Ankara feda edilemez. Rakibimin çamur siyaseti yapması, hükümlü bir sahteciden medet ummasına cevabı Ankaralı seçmen sandıkta verecek.

"Biz anket sonuçlarını görünce rakibimizin çamur siyaseti yapacağını biliyorduk. Ancak savunmaları durumunda yarın çocuklarının yüzüne bakamayacakları bir suçluya sığınabileceklerini düşünememiştim. Kendilerine sesleniyorum, cinsel istismardan, sahte evraktan davaları süren bu şahıs beraat edince mutlu mu olacaksınız? Himayenize aldığınız bu şahıs mahkumiyet kararı kesinleşince kaçarsa milletin yüzüne nasıl bakacaksınız?