Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, yerel seçimler için oyunu kullandı. İlk defa CHP'ye oy verdiğini açıklayan Yavaş, "Ankara artık kirli siyasetten kurtuluyor. Bunun müjdesini verebilirim'' dedi.

Yavaş, Ankara'nın Balgat ilçesinde Hasan Özbay İmam Hatip Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Eşi Nursel Yavaş ile birlikte gelen Yavaş'ı okul önünde partililer karşıladı. Yavaş, sınıfın önünde sıraya girerek oy kullanmak için bekledi. Daha sonra oyunu kullanarak görevlerle selamlaştı.

Oy kullanmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yavaş, seçimlerden en az yüzde 51 oyla çıkacaklarını belirtti. CHP olarak ülke genelinde yüzde 30'u geçeceklerini kaydeden Yavaş, "CHP olarak Türkiye'de de yüzde 30'ları geçeceğini düşünüyorum. Genel siyasetle çok iyi ilgilenemedik. Ankara'nın projeleriyle ilgilendiğimiz için genel siyaseti takip edemedik." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, 'İlk defa mı CHP'ye oy veriyorsunuz?' sorusuna ise, "İlk defa CHP'ye oy verdim. Ama logolara takılmamak lazım." diye konuştu. Ankara ve Türkiye için seçimlerin hayırlar getirmesi temennisinde bulunan Yavaş, "Ankara artık kirli siyasetten kurtuluyor. Bunun müjdesini verebilirim." ifadelerini kullandı.

Eşi Nursel Yavaş'ta seçimlerin herkese hayırlı olmasını diledi. Yavaş, kendisinin de ilk defa CHP'ye oy verdiğini kaydetti.