CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi az farkla kaybeden Mansur Yavaş partiden istifa etmeye hazırlanıyor. Yavaş, CHP lideri Kemal Kılıçdarğlu'nun kontenjandan milletvekili adaylığı teklifini de kabul etmediğini söyledi.

CHP 'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve seçimi az farkla kaybeden Mansur Yavaş, CHP'yle yollarını ayırıyor.

Hürriyet'ten Deniz Gürel'e konuşan Yavaş kararını verdi. Milletvekili adayı olup olmama konusunda istişarelerinin sürdüğünü söyleyen Mansur Yavaş ama CHP'den aday olmayacağını belirtti.

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mansur Yavaş, 7 Haziran seçimleri ve geleceğine dair şunları söyledi: "30 Mart'taki yerel seçimlere girerken iş birliği ve güç birliğinden bahsettik. Gençler 'Birleşe birleşe kazanacağız' sloganları atarak bize destek verdi. Biz de kamuoyuna 'Belediye başkanının partisi olmaz, başkan seçildikten sonra herkesin başkanı olmalıdır' diye konuştuk. Bunun sonucunda insanlar bize güvendi ve çeşitli partilerden oy aldık. CHP'nin yanı sıra AK Parti, MHP ve diğer partilerin seçmenleri de oy verdi. Seçimin ardından Kurultay'a giderken Sayın Kılıçdaroğlu , beni değerlendirme noktasında neler yapabileceğimizi sordu. Parti Meclisi ya da milletvekilliği konusunda fikrimizi sordu. O dönem kendisine, 'Biz seçimde büyük bir güç birliği yaptık. Bizim görüşlerimizi bilerek insanlar oy verdi. Şimdi siyasi boyuta girersek bize inananların önüne başka bir tablo koyarız. Bu hem benim güvenilirliğimi sarsar hem de CHP yönünden eleştirilere neden olur' diyerek teşekkür ettim. Kurultay döneminde durum böyleydi."