Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kapılarının ilçesinde kilise yaptırmak isteyenlere açık olduğunu söyledi. Başkan Kılıç, kilise için azınlık cemaatlerinden kendilerine başvurmaları halinde harekete geçeceklerini ifade etti.

Sümeyra Tansel'in Taraf'ta yer alan haberine göre başkan Kılıç, “İster Ermeni ister Süryani cemaati olsun kimin ihtiyacı varsa ve bizden bu yönde talepte bulunursa kilise için elimizden geleni yaparız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne Yeşilköy’de kilise yapımı için başvuran Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı Başkan yardımcısı Kenan Gürdal ise Maltepe Belediye Başkanı Kılıç’ın girişiminden memnuniyet duyduklarını ancak Maltepe civarında cemaatlerini bulunmadığını belirtti.

Gürdal, “Biz bütün partilere eşit mesafedeki duruşunu her zaman korumuş bir toplumuz. CHP’nin bir belediyesi bize böyle bir imkân verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Ancak Maltepe’de cemaatimiz olmadığı için yapılacak kilise de boş kalacaktır. Bu nedenle şimdilik böyle bir başvurumuz olmayacaktır. Ancak ilerleyen zamanlarda cemaatimizin o bölgede artması durumunda kendilerine kilise için başvurmamamız gerekirse bu tekliflerinin yine geçerli olacağını umuyoruz” diye konuştu.