AKP Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Meclis'te,  2007 yılında bir suikaste kurban giden Agos gazetesi genel yayn yönetmeneni Hrant Dink'le alakalı bir anısını paylaştı. 

TBMM Genel Kurulu'nda, HDP'li Başkan Vekili Pervin Buldan'ın yönettiği oturumda söz alan Milletvekili Yaşar,  Hıristiyan vatandaşların Noel’ini kutladı. Yaşar, bu esnada Dink ailesi ile ilgili olarak Malatya’da yaşamış olduğu bir anısını da dile getirdi. Yaşar, “Çocukluğumda sokakta oynarken bir teyze bize soğan kabuğunda haşlanıp kırmızıya boyanmış yumurta verirdi, sonradan öğrendim ki o Paskalya’da dağıtılan yumurtalarmış. Bunu Hrant’a anlattığım zaman yeri ve evi tarif ettim “O benim anamdı.” dedi, o anneye de selam ediyorum, onun da Noel’ini kutluyorum” dedi.


Yaşar'ın Meclis Tutanağı'na geçen konuşması şöyle: 
"...NURETTİN YAŞAR (Malatya) – Ben acemi bir vekilim efendim, tazeyim daha. Süre bir dakika mı, daha fazla veremiyor musunuz?
BAŞKAN – Hayır.
NURETTİN YAŞAR (Malatya) – Bir dakikaya sığdıramam.
Birincisi: Hıristiyan yurttaşlarımızın Noel’ini kutlamak için söz aldım ama anlatacağım başka şeyler de vardı, böyle alicenap bir Başkanlık sergilerseniz, bana iki dakika söz hakkı verirseniz daha iyi olur diye düşünüyorum. Ne diyorsunuz, gelin pazarlık yapalım?
BAŞKAN – Sayın Yaşar, siz sisteme yerinizden girdiğiniz için usul olarak…
NURETTİN YAŞAR (Malatya) – Bilmiyorum ben, vallahi bilmiyorum, daha yeni öğreniyorum bu işleri.
BAŞKAN – …hakkınız bir dakikadır, daha sonra grup önerilerinde söz alıp konuşma yapabilirsiniz partiniz adına, dolayısıyla şimdilik size bir dakika vermek durumundayım.
NURETTİN YAŞAR (Malatya) – Ben bazı isimler anacağım… Bir dakikam bitti mi, süre işliyor mu bu anda?
BAŞKAN – Devam ediniz Sayın Yaşar.
NURETTİN YAŞAR (Malatya) – Ben Garo (HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan)  arkadaşımın, Markar’ın  (AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan) ve burada varsa başka Hıristiyan arkadaşların, eski bir arkadaşım Hrant Dink’in, çocukluğumda gördüğüm Artin amcanın, manifaturacı Manufer’in, yağcı Garbis’in, Kevork ustanın, bunların hepsinin bayramını kutluyorum. Bir de…
(Mikrofon otomatik cihaz tarafından kapatıldı)
BAŞKAN – Bir dakika daha veriyorum Sayın Yaşar, buyurunuz.
NURETTİN YAŞAR (Malatya) – Çocukluğumda sokakta oynarken  -Garo bilir  oraları- bir teyze bize soğan kabuğunda haşlanıp kırmızıya boyanmış yumurta verirdi, sonradan öğrendim ki o Paskalya’da dağıtılan yumurtalarmış. Bunu Hrant’a anlattığım zaman yeri ve evi tarif ettim “O benim anamdı.” dedi, o anneye de selam ediyorum, onun da Noel’ini kutluyorum. Bunu belki biraz uzatmak mümkün ama baştan hatırlamadığımız için de bu arkadaşlarımızdan, bu yurttaşlarımızdan özür diliyorum. Bütün Hıristiyan aleminin Noel’ini, bayramını kutluyorum, tebrik ediyorum.
Ayrıca, Sırrı arkadaşımızın tezeği bu kadar aşağılamasını reddediyorum. Biz tezeği tanıyarak büyüdük, Sırrı da dâhil.
BAŞKAN – Teşekkür ederiz Sayın Yaşar..."orum” dedi.